De rechtbank in Turnhout behandelde een dossier van de verkoop van verdovende middelen. © Bart Van den Langenbergh

Drugsdealer met zwaar strafregister riskeert opnieuw twee jaar cel: “Hij verkocht xtc-pillen vanaf 100 stuks”

Dessel -

De Nederlander Ricardo K. (29) dreigt een bijkomende gevangenisstraf van twee jaar te krijgen voor de grootschalige verkoop van verdovende middelen in de buurt van Dessel. “Eerdere zware veroordelingen maakten geen indruk”, zei het Openbaar Ministerie op de rechtbank in Turnhout.

Naar aanleiding van een ander dossier voor de aanmaak van synthetische drugs in Hasselt kwam in september 2020 aan het licht dat Ricardo K. drugs verkocht aan lokale dealers. Na een verklaring van een van de afnemers lazen de speurders zijn gsm-toestel uit. “Er werden zeven afnemers geïdentificeerd. En hij verkocht xtc-pillen vanaf honderd stuks en speed van honderd gram”, vertelde openbare aanklager Sofie Bruyninckx. “Een van de afnemers heeft K. herkend tijdens een fotoconfrontatie. De man heeft al een uitgebreid strafregister met zeer zware veroordelingen. Dat maakt blijkbaar allemaal geen indruk.”

De beklaagde riskeert een extra veroordeling van twee jaar cel.  Zijn advocate vroeg begrip voor de situatie van de jongeman. “Hij is er zich van bewust dat hij geen fraaie zaken heeft gedaan in het verleden”, pleitte meester Joke Kerremans. “Intussen zijn we twee jaar verder en is hij vader geworden van een zoontje. De man moet nog een straf van negen jaar uitzitten en heeft nog een hele tijd voor de boeg.” De rechtbank velt over enkele weken een vonnis. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners