© Politie Schoten

Politie streng voor wie mindervalidenplaats inpikt: “Geen enkel excuus rechtvaardigt deze overtreding”

Schoten -

Tijdens de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking op zaterdag 3 december heeft het team verkeer van politie Schoten extra gecontroleerd op parkeren op een plaats voor mindervaliden zonder geldige parkeerkaart. Ze controleerden alle 142 mindervalidenparkeerplaatsen in Schoten tenminste één keer en stelden vier inbreuken vast.

In 1992 riep de Verenigde Naties 3 december uit tot de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Deze dag zorgt ervoor dat we aandachtig blijven voor gelijke kansen voor mensen met een beperking. Lokale Politie Schoten hecht steeds veel waarde aan verkeersveiligheid en aan hoffelijkheid in het verkeer.

125 boetses per jaar

© Politie Schoten

Op zaterdag 3 december heeft het Schotens korps en het team verkeer in het bijzonder extra gecontroleerd op deze parkeerplaatsen. “Onze mensen controleerden alle mindervalidenparkeerplaatsen in Schoten, zo’n 142, tenminste één keer en stelden vier overtredingen vast. Elke overtreder zal een GAS-boete ontvangen”, aldus Joris Beckers, commissaris en teamverantwoordelijke verkeer.

“Controles op parkeren op mindervalidenparkeerplaatsen zijn ingebed in onze dagelijkse werking. We doen proactief nazicht en reageren op elke melding van een mogelijke overtreding. In 2021 werden 125 overtredingen vastgesteld. Einde november 2022 stond de teller al op 111 overtreders”, aldus Beckers.

Geen excuus

Schepen van Mobiliteit Iefke Hendrickx (N-VA) steunt het initiatief van onze zone: “Parkeren op een mindervalidenparkeerplaats zonder geldige kaart, dat doe je niet. En toch … Samen proberen we dit gedrag van de kaart te vegen. Sensibiliserend met onze campagne, repressief als het moet. Dank aan lokale politie Schoten voor deze actie maar ook dank om dit als prioriteit te stellen op alle dagen het jaar en niet enkel op de Dag van de Toegankelijkheid. Geen enkel excuus rechtvaardigt deze overtreding”, aldus Hendrickx. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners