©  Getty Images via AFP

Lewis Capaldi zet telefoonnummer online om single te promoten: “Mijn label eist een nieuwe nummer 1”

De Schotse zanger Lewis Capaldi heeft bij wijze van marketingstunt ‘zijn’ telefoonnummer online gegooid. Fans die hem probeerden bereiken, kregen een voicemailbericht te horen. “Geef me je geld en ik verkoop jullie mijn ziel.”

edb

Lewis Capaldi staat bekend om zijn geweldige stem, zijn mooie songs én zijn heerlijk gevoel voor humor. In zijn typische stijl maakte de Schot afgelopen weekend reclame voor zijn nieuwe single Pointless. Capaldi postte een screenshot van (schijnbaar) zijn gegevens op sociale media, zonder verdere commentaar. Fans begonnen het nummer massaal te bellen, maar ze kregen de zanger niet aan de lijn. Wel was er een voicemailbericht te horen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Hallo daar, Lewis Capaldi hier”, groet de zanger zijn fans in de voicemail. Hij bedankt hen omdat ze naar zijn nieuwe single luisteren, die vrijdag uitkwam. “Als dit telefoontje gedaan is, zal je een berichtje ontvangen om mijn nieuwe single te downloaden of de cd te kopen. Downloaden op iTunes en Amazon helpt echt, net zoals het ontvangen van een gesigneerde cd.”

Vervolgens is Capaldi zijn heerlijk eerlijke zelf. “Dus, ga ‘m kopen, want mijn label eist nog een nieuwe nummer 1. Laat me jullie vertellen, jongens, ik weet niet of ik het nog in me heb. Dus geef me je geld en ik geef je in ruil mijn lichaam en ziel.”

Viraal op TikTok

Pointless is een ballade over liefde die Capaldi schreef met de hulp van zijn goede vriend Ed Sheeran. De voorbije weken zorgde de Schot er al voor dat de eerste zinnen van het lied massaal gebruikt werden als geluid op TikTok, nog voor de single uit was. De zanger spot geregeld met de veelgebruikte strategie van platenlabels om liedjes populair te maken op TikTok, omdat dat een bijna gegarandeerd succes in de hitparades betekent. Een strategie die hij zelf met succes toepast.

@lewiscapaldi #duet with @Beth Haines i have only myself to blame #singersongwriter #love ♬ original sound - Lewis Capaldi

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER