© Bart Van den Langenbergh

Dronken gedetineerde bijt cipiers na nuttigen van sterke drank

Merksplas

Een 41-jarige gedetineerde moest zich voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden omdat hij in de keuken van de gevangenis in Merksplas flessen sterke drank soldaat maakte en daarna agressief werd.

Abdelmajid M. riskeert een extra veroordeling omdat hij op 4 mei van vorig jaar in de gevangenis over de schreef ging. “In de keuken van de gevangenis dronk hij samen met een medegedetineerde twee flessen sterke drank leeg”, legde openbare aanklager Sofie Bruyninckx uit op de rechtbank. “De cipiers roken onraad en vroegen hem om in een potje te plassen. Maar de man begon te masturberen en liet het potje overlopen. Hij vernielde een raam en reageerde agressief naar de cipiers door hen te bijten. We verwachten van gedetineerden dat ze respect tonen tegenover het personeel.”

De verdediging ontkende dat de man nadat hij betrapt werd, begon te masturberen. “Mijn cliënt was wel dronken en daarom was dat potje overgelopen. Hij heeft zich laten vallen en er is daarna een schermutseling ontstaan. Hij geeft toe dat hij in iemands hand had gebeten, maar hij wilde niemand verwonden”, zei meester Laurence Sweldens. Vonnis op 9 januari. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners