Sinterklaas werd met een speciale privézwembus van De Lijn naar de school gebracht. © RR

Chaos op school: Sinterklaas arriveert te laat met zwembus, Pieten zitten verkleumd op dak

Turnhout -

De aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet in het Sint-Pietersinstituut in Turnhout is niet van een leien dakje verlopen. Het begon al in de vroege ochtend toen enkele alerte kinderen twee verkleumde Pieten aantroffen op het dak van de school.

Eddy Meulemans

“De twee Zwarte Pieten wilden eerst de nacht doorbrengen in een tentje op het dak”, zegt juf Ingrid Dubois van Sint-Pieter in Turnhout. “Maar omdat het zo koud was buiten, probeerden ze in een van de klaslokalen binnen te geraken om daar te overnachten. Helaas had de directeur alle ramen en deuren op slot gedaan, om de warmte binnen te houden en niet nodeloos te moeten stoken, waardoor de kinderen een andere oplossing moesten bedenken.”

De twee Zwarte Pieten waren op het dak van de school verzeild geraakt en waren verkleumd van de kou. © RR

Uiteindelijk was het een van de werkmannen die de twee onfortuinlijke helpers van de Sint kon verlossen door een lange ladder tegen de gevel van het schoolgebouw te zetten. Om hun onderkoelde lichamen weer op temperatuur te brengen kregen de Pieten nog een lange en dikke sjaal toegestopt die een van de leraressen in de loop van de week gebreid had.

Filmscenario

Niet veel later kwam ook Sinterklaas zelf nog aan op de school. De heilige man werd gebracht met een speciale privézwembus van De Lijn. “De Sint was wat later omdat hij blijkbaar in het zwembad van Turnhout nog voor zijn B-brevet moest zwemmen”, zegt juf Ingrid.

Het scenario leek er wel een uit een betere Hollywoodfilm, want uiteindelijk kwam alles goed en bracht de Sint voor alle brave kinderen van de school nog wat lekkers. (ema)

Beter laat dan niet: Sinterklaas is gearriveerd in de klas. © RR

Uiteindelijk kwam alles goed en bracht de Sint voor alle brave schoolkinderen wat lekkers. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners