De lokale politie Noorderkempen controleerde maandagochtend 125 scholieren op hun fietsverlichting. © Lokale politie Noorderkempen

Politie betrapt 18 fietsers zonder licht

Hoogstraten

Inspecteurs van de lokale politie Noorderkempen controleerden maandagochtend in Hoogstraten opnieuw schoolgaande jongeren op hun zichtbaarheid in deze donkere periode van het jaar.

Van de 125 gecontroleerde scholieren waren er 18 fietsers waarbij het voor- en/of achterlicht van hun tweewieler niet functioneerden. “We controleerden ook twaalf bromfietsers op hun snelheid. Drie bromfietsen werden in beslag genomen voor het sneller rijden dan was toegestaan”, zegt een woordvoerder bij de lokale politie Noorderkempen. “We ondervinden allemaal hoe belangrijk zichtbaarheid is in het verkeer. Controleer de fietsen van uw kinderen tijdig en maak ze erop attent dat het belangrijk is om de verlichting in te schakelen. Veilig verkeer vraagt een samenwerking tussen alle partijen die zich in het verkeer begeven, niet enkel de autobestuurder.”

Ook op dinsdag 29 november hield de politie in Wortel (Hoogstraten) een controle van de scholieren in het verkeer. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners