Maija Mans van de ROM Skippers werd tweede in het allround klassement bij de junioren. © ROM Skippers / Toby Traets

ROM Skippers rijgen medailles aan elkaar op Belgisch kampioenschap ropeskipping

Mechelen -

De ROM Skippers uit Mechelen hebben er een succesvol Belgisch kampioenschap ropeskipping opzitten. Na de drie provinciale titels die de club vorige maand veroverde, trokken de springers met vertrouwen richting het BK in Zele, waar opnieuw verschillende medailles werden gewonnen.

Stijn Van de Sande

In de beloftencategorie sprong Sterre Van Den Steen naar goud op het onderdeel 3 minuten speed en zilver op de 30 seconden speed. Het leverde hem een knappe derde plaats op in het allorundklassement bij de jongens. “Als laatstejaarsbelofte is dit een zeer mooi resultaat voor Sterre. Zijn inzet op training werd beloond met een mooie prestatie op het Belgisch kampioenschap”, zegt Julie Hoeckx, één van de trotse coaches.

Ook de meisjes mochten met medailles naar huis. Bij de junioren veroverde Europees beloftenkampioen Maija Mans het goud op de onderdelen 30 seconden speed en 3 minuten speed. Dat resulteerde in een tweede plaats in het allround klassement. Elise Audiens werd in de seniorencategorie eveneens Belgisch kampioen op de 30 seconden speed. De meervoudige wereldkampioene veroverde ook nog een zilveren medaille.

Mooie toekomst

“Nadat Maija vorig seizoen afscheid nam van de beloftencategorie met een Europese titel in Bratislava, was het afwachten wat ze al kon bereiken tijdens haar eerste jaar bij de junioren”, aldus de coaches. “ Maar met Elise als grote voorbeeld, die met haar ervaring en snelle benen een vaste waarde blijft op de individuele kampioenschappen, belooft deze tweede plaats alvast een mooie toekomst voor Maija en onze club.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners