De leerlingen en ouders van de Heilig Hartschool zamelden heel wat voedingsmiddelen in. © rr

Ouderraad Heilig Hartschool schenkt kerstpakketten aan honderd kwetsbare gezinnen

Sint-Katelijne-Waver -

De ouderraad van de Heilig Hartschool in Sint-Katelijne-Waver vulde ongeveer honderd schoendozen vol eten en drinken om te schenken aan de vzw De Samaritanen. De dozen zijn bestemd voor kwetsbare gezinnen. Op die manier krijgen zij tijdens de kerstperiode een extra duwtje in de rug.

Onder het motto ‘Geven is leuker dan krijgen’, organiseerden de ouderraad van de Heilig Hartschool en de basisschool zelf een inzamelactie. Kinderen en ouders werden opgeroepen om voeding en drank mee te brengen naar school. “Het resultaat was overweldigend: spaghetti, rijst, conserven, frisdrank, chips, koekjes … Er werd immens veel ingezameld”, zegt organisator Thomas Kaczmarek tevreden. 

Al dat eten werd door de leerlingen en de ouders verpakt in schoendozen. De kinderen knutselden ook zelf wenskaarten die ze bij in de pakketten staken. “Er werden om en bij de honderd pakketten gevuld”, klinkt het. “Die worden naar het inzamelpunt van vzw De Samaritanen gebracht. Van daaruit gaan ze naar kwetsbare gezinnen in de Mechelse regio. Met onze actie willen we hen tijdens deze eindejaarsperiode een duwtje in de rug geven.”  (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners