Meer dan duizend studenten gaan op de jobbeurs in gesprek met een zestigtal ziekenhuizen en zorginstellingen.  © RR

Thomas More organiseert na twee jaar opnieuw fysieke jobbeurs Zorg en Welzijn voor duizend studenten

Turnhout -

De Thomas More-hogeschool organiseert op donderdag 8 december een jobbeurs voor de zorg – en welzijnssector. De jobbeurs vindt na twee virtuele edities opnieuw fysiek plaats op de Turnhoutse schoolcampus. “We hopen dat deze beurs een bijdrage kan leveren aan de versterking van de zorg – en welzijnssector in Vlaanderen.”

Noreen Muhammad

Een zestigtal ziekenhuizen en zorginstellingen kan tijdens de jobbeurs in gesprek gaan met meer dan duizend studenten. In de nasleep van de coronacrisis en het personeelstekort is deze beurs een belangrijke afspraak voor de hogeschool en de partners.

De hogeschool heeft heel wat expertise in huis, Thomas More heeft een lange traditie in het organiseren van Jobbeurzen. “Wij hopen dat deze beurs – die na de eerste twee succesvolle virtuele edities voor het eerst echt doorgaat – een blijver wordt en een bijdrage kan leveren aan de versterking van de zorg- en welzijnssector in Vlaanderen”, zegt docent Verpleegkunde Koen Cleymans.

De hogeschool geeft aan dat de zorgsector na de coronacrisis essentieel is en dat er veel geschoolde en gemotiveerde zorgverleners nodig zijn om een samenleving gezond en draaiend te houden. “Niet alleen in de eerste lijn en in de ziekenhuizen, maar ook in de revalidatie, de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg en het maatschappelijk werk. Het is voor de studenten een geweldige opportuniteit dat al deze werkgevers met hen in gesprek gaan”, klinkt het.

Tijdens de jobbeurs krijgen de studenten ook infosessies ‘aan het werk’ en ‘verder studeren’. Na de infosessies volgt een panelgesprek met Vlaamse Zorgambassadeur Candice De Windt, professor Koen Hermans (KULeuven), Evelyne Eykelberg (Directeur People & Community Thomas More) en Louise Vandevelde (student opleiding Verpleegkunde).

Meer informatie op www.news.thomasmore.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners