Gloeiende Gehuchten is dit jaar een onderdeel van Knus in Mol. © rr

Gloeiende Molse gehuchten maken winter gezellig met diverse activiteiten

Mol -

Onder de noemer ‘Gloeiende Gehuchten’ maken de Molse gehuchten het tijdens de maanden december en januari extra gezellig. Elk gehucht organiseert die periode een activiteit om inwoners dichter bij elkaar te brengen.

Vorig jaar konden heel wat activiteiten van ‘Gloeiende Gehuchten’ door corona niet plaatsvinden, maar deze winter doet zo goed als elk gehucht mee aan de tweede editie die onderdeel is van het eindejaarsprogramma ‘Knus in Mol’.

Zo kunnen inwoners van Donk vanaf 5 december hun huis versieren en zo meedingen naar de titel van mooist verlichte woning. Op zaterdag 7 januari start Donk het nieuwe jaar met een lantaarn- en fakkeltocht om 18u.

Op het pleintje van Ginderbroek staat vanaf woensdag 14 december voor de 35ste keer het kersthuis met schapenstal en prachtige verlichting opgesteld. In Achterbos is er vrijdag 16 december de opendeurdag van de parochiezaal. Verenigingen en inwoners van het gehucht kunnen tussen 17 en 22u de verbouwingswerken aan de zaal komen bezichtigen.

In Heidehuizen is er van vrijdag 16 december tot en met zondag 8 januari een kerststal. De officiële opening met randanimatie voor groot en klein is zondag 18 december. Daarnaast is er in Heidehuizen nog een kerstcafé op vrijdag 23 , zaterdag 24 en zondag 25 december en maandag 2 en vrijdag 6 januari en een nieuwjaarsdrink in de kersstal op zaterdag 7 januari.

In Ginderbuiten is er vrijdag 16 december een winteravondwandeling van 5,5 kilometer die start aan de parochiezaal met animatie en versnaperingen onderweg. In Wezel vindt zaterdag 17 december Warm Wezel For Life plaats vanaf 16u aan de kiosk in het kader van De Warmste Week. Onder de noemer Millegem Gloeit is er op het Lindeplein aan de kerk van Millegem een gezellige kerstherberg van zondag 25 tot en met vrijdag 30 december. Op vrijdag 30 december sluit Millegem Gloeit af met een speciale radio-uitzending met verzoeknummers en boodschappen van de luisteraars.

Natuurlijk Postel organiseert in Postel een winterrommelmarkt en kofferbakverkoop. Het evenement vindt maandag 26 december plaats van 10 tot 17u. Vanaf 17u lichten de kaarsjes op om de wandeling van 1 kilometer naar de Steenovens aan te duiden.

Ezaart doet woensdag 28 december mee onder de noemer Ezaart gloeit. Vanaf 10u kan je heerlijke worstenbroodjes rond het Karelshuis aan de molen eten. Tussen 13 en 19u opent de winterbar met glühwein, chocomelk en koffie, en plaatselijke bieren. In de namiddag geniet je van optredens van onder andere Dansmariekes en Ootello en een demonstratie schapendrijven.

In de kerk van Sluis start woensdag 28 december om 19u het kerstconcert van de Koninklijke fanfare St.-Jozefsgilde met optredens van jeugdfanfare Toeternietoe en de voltallige volwassenenfanfare.

In Mol-centrum is er donderdag 29 december feest op de plaats waar Rozenberg Lichtstoet ontstond, in de voortuin van Rozenberg 71. Bezoekers krijgen een inzicht in de werking van de lichtstoet sinds 1885.

In Rauw is er vrijdag 6 januari een driekoningendrink. tRAUWfeest zorgt voor de inkleding, de sfeer, de hapjes en drankjes. En in Gompel is er zondag 8 januari de Dag van de lege portemonee in de Gompel-Baar in de parochiezaal waar je samen op het nieuwe jaar kan klinken. Ook zijn er de hele dag georganiseerde wandelingen.  (mto )

www.gemeentemol.be/gloeiendegehuchten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners