©  DBA

Kiss neemt in 2023 opniéuw afscheid van België: “Op vraag van de fans”

Amper zes maanden na het ‘afscheidsconcert’ in het Sportpaleis kondigt Kiss alweer een nieuwe show in ons land aan. Volgend jaar staat de legendarische hardrockband in Paleis 12 in Brussel. Het is al de derde keer dat hun ‘End of the road’-tournee wordt verlengd.

“Op vraag van de fans”, klinkt het bij concertorganisator Greenhouse Talent. Maar de weerzin om te stoppen van bassist Gene Simmons en co. speelt zeker een rol: al twintig jaar weigert de Amerikaanse groep te stoppen. In 2000 speelden ze hun officiële Farewell-tour, om daarna gewoon verder te doen alsof er niks was gebeurd.

In 2019 vertrokken ze zogezegd toch op hun laatste rondreis. Maar na een eerste reeks concerten – met onder meer een halte op Graspop – kwam er automatisch een tweede. Afgelopen juni stond Kiss nog in het Sportpaleis. En ook dat was dus niet de zwanenzang.

(lees verder onder de foto)

Kiss in het Sportpaleis, afgelopen juni. Ook dat concert was dus niet de zwanenzang. ©  DBA

Simmons liet eind 2021, in een gesprek met deze krant, al uitschijnen dat hij in feite nog niet denkt aan stoppen: “Kiss zal er altijd zijn in een of andere vorm.” Maandagochtend voegde de groep bijgevolg nieuwe data toe aan de tournee. Die passeert op 13 juni 2023 in het Brusselse Paleis 12. Met een capaciteit van ongeveer 15.000 man is de zaal kleiner dan het Sportpaleis, en dat lijkt geen toeval. In juni bleef de volledige bovenste ring van het Sportpaleis leeg voor Kiss. Tickets zijn hier te koop vanaf vrijdag 9 december om 11 uur.

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER