Dansje uit Netflixserie ‘Wednesday’ gaat viraal: “Ik heb de choreografie zelf gemaakt, dat zie je eraan”

De cast van Netflixserie Wednesday is unaniem: de dansscène in aflevering 4 is de allerbeste van het seizoen. Het internet is het helemaal met hen eens. Het gekke dansje van hoofdpersonage Wednesday Addams, uitgevonden en uitgevoerd door actrice Jenny Ortega (20), gaat viraal. “Je ziet dat ik geen choreograaf ben”, zegt de actrice zelf.

edb

“Dit is mijn favoriete scène!”, roept actrice Emma Myers, die Enid speelt in Wednesday, uit in een video van Netflix. Ze heeft het over de scène waarin hoofdpersonage Wednesday Addams zich op het schoolbal in de kijker werkt met een eigenzinnig dansje. Niet alleen de moves van Wednesday maar ook het camerawerk, de belichting en de sfeer van de scène - allemaal heel erg Tim Burton - maken het tot een hoogtepunt in de reeks.

Nochtans was Jenny Ortega naar eigen zeggen erg onzeker over de scène. “Ik heb de choreografie zelf gemaakt, dat zie je eraan”, lacht ze. “Ik ben duidelijk geen choreograaf of danser.”

@netflix Jenna Ortega and the cast of Wednesday react to the iconic Wednesday dance scene ft. the Goo Goo Muck song. #WednesdayNetflix ♬ original sound - Netflix

Ortega zegt dat ze zich liet inspireren door verschillende artiesten van vroeger, zoals Siouxsie Sioux, Bob Fosse, Lisa Loring, Lene Lovich en Denis Lavant. Ze bekeek ook archiefbeelden van “goths in dancings in de jaren 80”.

Maar fans merkten nog meer inspiratiebronnen op. Zo zou Ortega met een beweging verwijzen naar Gomez uit de originele The Addams Family-serie, toen gespeeld door John Astin. De actrice kopieert ook een beweging van de originele Wednesday uit diezelfde reeks.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het dansje doet de ronde op het internet en wordt druk gekopieerd, vooral op TikTok. In de serie danst Wednesday op het lied Goo Goo Muck van The Cramps, op het internet wordt gekozen voor Bloody Mary van Lady Gaga.

@heyitsbessma This is how i'm gonna dance at every party from now on #wednesday #wednesdayaddams ♬ original sound - main account got banned

LEES OOK. ‘Game of Thrones’-actrice voelt zich in nieuwe serie ‘Wednesday’ voor het eerst mooi op het scherm

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER