©  BELGA

Zdenek Stybar hervat in het veld in Heusden-Zolder

Zdenek Stybar keert op 27 december terug in de Superprestige-cross van Heusden-Zolder en zal dan nog enkele crossen rijden in functie van z’n wegseizoen.

BelgaBron: BELGA

Stybar bleef dit jaar meteen na het wegseizoen ook nog een tijdje actief in het veld. Zo werkte hij midden oktober twee kleinere veldritten af in Slovakije, waarvan hij er één won, was hij er bij in Ardooie, de Wereldbeker in Tabor voor eigen volk en eindigde hij met de Nacht van Woerden in Nederland eind oktober. 

Hij hervat de competitie met de Superprestige in Heusden-Zolder op 27 december. De rest van z’n programma is nog niet gekend. De Tsjech hoopt in de kerstperiode nog enkele wedstrijden te rijden. “Ik keer terug voor een wedstrijd of zes”, stelde hij eerder al in interviews. “Als die meevallen, doe ik ook het WK. Maar ik heb geen grote ambitie: het veldrijden staat in functie van de weg.”

Stybar neemt begin volgend jaar afscheid van z’n team Quick-Step Alpha Vinyl waar hij sinds 2011 actief bij was. Hij koerst in 2023 voor Team BikeExchange-Jayco. In Heusden-Zolder zal hij met Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog enkele wegrenners treffen in de cross. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden