De gemengde vijfde- en zesdeklassers met juf Kelly Hindricx en trainer Eddy Van de Ven van Voetbal Vlaanderen. © JAA

Sinterklaas en kinderen Ter Linde trotseren samen ijsregen

Schoten -

Voor de leerlingen van GO!-schooltje Ter Linde werd maandag 5 december een echte hoogdag. Een trainer van de Red Flames kwam er voetballes geven en Sinterklaas en zijn pieten trotseerden vervolgens samen met de leerlingen de ijsregen om stoetgewijs door de wijk Donk te trekken.

Ter Linde kon rekenen op een bijzondere hulpsint. Het was Robert, zoon van wijlen burgemeester Marcel Imler, die de kinderen van Ter Linde op vraag van directeur Audry Festraerts en zorgjuf Marleen Peeters kwam entertainen. Even rees er twijfel of de geplande vrolijke stoet door de straten rond de school wel zou kunnen uitgaan, maar met wat hulp van de weergoden stopt het tussen 11 en 12u even met (hard) regenen.

Het was wel bitterkoud, maar de kinderen zongen en sprongen zich warm met sinterklaasliedjes, aangevuurd door de gekke pieten. Dankzij de begeleiding van de lokale politie mocht de stoet de hele rijweg inpalmen. Natuurlijk waren er achteraf binnen allerlei lekkernijen voorzien zodat de kinderen op krachten konden komen.

Sinterklaas werd door de Go!-directie in een cabrio door de wijk gereden, gevolgd door een stoet van zingende kinderen. © JAA

Red Flames

De jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar hadden zich ’s morgens al opgewarmd door te voetballen. Voor één keer mocht dat tijdens de gewone lesuren. Juf Kelly Hindricx heeft zelf altijd voetbal gespeeld bij onder meer Brecht en Mariaburg. De verdedigster wil jonge meisjes motiveren om ook zelf te gaan voetballen en kreeg daarvoor de hulp van Voetbal Vlaanderen in de persoon van trainer Eddy Van de Ven uit Mechelen.

“Eigenlijk hadden de Red Flames hun aanwezigheid aangekondigd, maar jammer genoeg konden zij uiteindelijk niet naar onze school komen. En de Rode Duivels waren blijkbaar al met vakantie vertrokken”, vertelt Kelly.

“Maar dankzij Eddy hebben de meisjes en jongens – want die mochten ook meespelen natuurlijk – toch heel wat opgestoken. Diana Kuren is onze beste speelster. Het meisje kan een echte Red Flame worden later”, aldus juf Kelly met een kennersoog. (jaa)

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners