Renee Van Itterbeeck en Fitim Sheremeti zijn de nieuwe uitbaters van Bar Klak, Marisa De Sousa (midden) opent dan weer het Spaans restaurant Mi Manera.  © Dirk Vertommen

Nieuwe uitbaters Bar Klak willen meer evenementen organiseren, ook Spaans restaurantje op komst op Schoenmarkt

Mechelen -

De schoenmarkt meer dan ooit laten bruisen door er tal van evenementen te organiseren. Dat is het doel van de nieuwe uitbaters van Bar Klak in het centrum van Mechelen. Daarnaast opent binnen dit en enkele weken op hetzelfde plein ook een klein nieuw Spaans restaurantje voor maximaal zestien personen.

Stijn Van de Sande

Koffie- en cocktailbar Bar Klak op de Schoenmarkt in Mechelen, vlak bij de Grote Markt en het standbeeld van Margaretha Van Oostenrijk, is al zo’n zeven jaar in handen van Group Daedalus. Dat is het bedrijf van de Mechelse ondernemer Ivo Van Itterbeeck. De voorbije jaren werd de kleine horecazaak in het voormalige Klakkenhuis in concessie gegeven, maar die overeenkomst liep recent af. Sindsdien staan er nieuwe uitbaters achter de toog.

Voor Renee Van Itterbeeck, de dochter van Ivo, en Fitim Sheremeti is het uitbaten van een eigen horecazaak een sprong in het onbekende. Fitim komt uit de sociale sector, terwijl Renee jarenlang kapster was. “De mogelijkheid om de dagelijkse leiding van Bar Klak over te nemen kwam heel onverwacht op mijn pad, maar uiteindelijk besliste ik om de stap toch te wagen”, zegt Renee. “Het is nog allemaal nieuw en ik leer nog iedere dag bij, maar ik vind het nu al heel leuk. Ik ben blij met mijn keuze en kijk uit naar de uitdagingen die nog gaan komen.”

Marisa, Renee en Fitim in Bar Klak. © Dirk Vertommen

Het concept van de koffie- en cocktailbar blijft nagenoeg ongewijzigd, al is er wel een grote verandering. “We willen veel meer inzetten op het organiseren van evenementen”, zeggen Renee en Fitim. “We zonden de wedstrijden van de Rode Duivels al uit op een groot scherm en dat was een succes. We willen ook in de toekomst veel evenementen blijven organiseren. Voor de kerstperiode denken we bijvoorbeeld aan een vertoning van een kerstfilm op het grote scherm. Ook een Winterbar Klak behoort tot de mogelijkheden.”

Mi Manera

Daarnaast zullen in Bar Klak voortaan ook tapa’s te verkrijgen zijn. Die worden gemaakt door Marisa De Sousa, die binnenkort in een ander pand op de Schoenmarkt een Spaans restaurantje opent. In Mi Manera is plaats voor zestien mensen. “Iedere dag is er een authentiek Spaans menu en de mensen eten wat de pot schaft”, lacht ze. “Reserveren kan vooraf via de website. Daar kun je ook telkens het menu ontdekken. De opening van Mi Manera is gepland binnen een tweetal weken.”

Door intensief samen te werken willen de horecazaken de Schoenmarkt laten bruisen. “Het moet een leuke en gezellige plek in het centrum van de stad zijn”, zeggen ze. “Daarnaast is het plein ideaal voor kleinschaligere evenementen die niet op de grotere pleinen georganiseerd kunnen worden. Daar willen we graag mee onze schouders onder zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen