© RTV

Signify sluit opnieuw een afdeling, 30 medewerkers verliezen job

Turnhout -

Op een speciale ondernemingsraad heeft Signify, het vroegere Philips Lighting, aangekondigd te stoppen met de productie van conventionele 1000W lampen voor de glastuinbouw. De verderzetting is “economisch niet meer haalbaar”.

Wouter Adriaensen

121 in oktober 2019, 28 in december 2020, 22 in juli 2022… De ontslagrondes bij Signify zijn ondertussen een jaarlijks wederkerend fenomeen. Ook ditmaal wijst het bedrijf naar “het huidige economische klimaat, de geopolitieke omstandigheden en de energiecrisis” als de grote boosdoeners. Die zorgen ervoor dat consumenten nog sneller overschakelen van de Turnhoutse Signify-producten naar led-verlichting dan verwacht.

LEES OOK. Afbouw bij Signify gaat gestaag verder: hoe lang blijft er nog licht branden?

Op de Horti 1000W afdeling worden gasontladingslampen van 1000 watt geproduceerd die specifiek worden toegepast in de glastuinbouwsector. “De voorraden zijn ruimschoots voldoende om de komende jaren nog te kunnen voldoen aan de vraag naar deze specifieke producten”, klinkt het bij Signify. “Maar een verderzetting van deze productielijn is economisch niet meer haalbaar.”

Op de afdeling in kwestie zijn dertig medewerkers aan de slag. “Voor hen worden de onderhandelingen gestart met de sociale partners. Een voorgenomen vermindering van het personeelsbestand is altijd moeilijk, we begrijpen de impact van deze aankondiging voor onze werknemers, hun gezinnen en de lokale gemeenschap. De sluiting van deze afdeling heeft geen impact op de andere activiteiten van Signify Turnhout.”

LEES OOK. Vakbonden reageren allesbehalve verrast op nieuwe ontslagronde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners