© RTV

Mechelen dingt naar titel Europese hoofdstad vrijwilligerswerk: zet jij je mee in voor Special Olympics?

Mechelen -

Om menslievende inzet te stimuleren stelt Mechelen zich volgend jaar kandidaat om in 2025 Europese hoofdstad van het vrijwilligerswerk te worden. Dat maakt het stadsbestuur bekend tijdens de Internationale Dag van de Vrijwilliger. Voor Special Olympics, een groot evenement in 2023, zijn er veel vrijwilligers nodig.

Sven Van Haezendonck

Zo’n 16% van de Mechelaars is aan de slag als vrijwilliger. Uit cijfers van de stadsmonitor blijkt dat aantal te groeien. Om die solidariteit te blijven stimuleren, dient de stad haar kandidatuur voor de titel in bij het Centre for European Volunteering. “Door mee te dingen willen we de inzet van alle vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in Mechelen in de kijker zetten en onze waardering uiten naar de ondersteuning en realisaties die ze leveren voor onze stad”, zegt Rina Rabau Nkandu (Vld-Groen-m+), schepen van Ontmoeting.

1.800 vrijwilligers per dag

Volgend jaar rekent de stad op een groot aantal vrijwilligers om mee de schouder te zetten onder de Special Olympics. Voor dat grootste evenement zijn er elke dag 1.800 vrijwilligers nodig om alles vlekkeloos te laten verlopen. Dan wordt ook extra aandacht besteed aan toegankelijk vrijwilligerswerk. Op die manier kan iedereen die dat wil vanuit zijn eigen talenten iets bijdragen.

LEES OOK. Meisjes van K3 worden ambassadrices van Special Olympics: “Iedereen is wel ergens een kampioen in”

Het is G-sport ambassadeur Piet den Boer, oud-voetballer bij KV Mechelen, die zich als supervrijwilliger engageert voor de Special Olympics. Daarvoor krijgt hij de steun van een heleboel partners. Zijn motivatie verwoordt den Boer kort en krachtig. “Als je de kans hebt om iets te doen voor iemand anders, waarom zou je dat dan niet doen?”

Als organisator roept hij iedereen die zich geroepen voelt om op zich aan te melden als vrijwilliger. De stad heeft ook een digitaal vrijwilligerspunt, waar zowel vrijwilligers als organisaties gebruik van kunnen maken. Ze kunnen er terecht voor advies of om vrijwilligers(werk) te zoeken.

www.mechelen.be/vrijwilligers-special-olympics

https://www.mechelen.be/vrijwilligers-special-olympics

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners