©  Isopix (foto rechts)

Met deze kleur kan je niet missen volgend jaar: ‘viva magenta’ uitgeroepen tot kleur van 2023

We gaan een rooskleurig 2023 tegemoet want ‘Viva Magenta’ is door het Pantone Color Institute verkozen tot kleur van het naderende jaar. De tint, die referentie 18-1750 heeft, is eigenlijk een rode kleur met een nuance van roze. Volgens het instituut staat ‘Viva Magenta’ voor kracht en vitaliteit.

Lien LammensBron: Pantone

Dit jaar moesten we het doen met ‘Very Peri’, een kleur die je kan vergelijken met lila en violet. In 2023 gaan we nog een stapje verder: Pantone koos met ‘Viva Magenta’ resoluut voor een opvallende kleur. En daarbij lieten ze zich bij Pantone inspireren door de natuur. “In dit technologisch tijdperk proberen we inspiratie te halen uit de natuur en wat echt is”, klinkt het. “Pantone 18-1750 Viva Magenta stamt af van de rode familie en is geïnspireerd door het rood van cochenille, een van de kostbaarste kleurstoffen die behoren tot de natuurlijke kleurstoffamilie en een van de sterkste en helderste die de wereld ooit heeft gekend.”

LEES OOK:

De kleur krijgt ook verschillende eigenschappen toebedeeld. “Het is een nieuw geanimeerd rood dat zwelgt in puur plezier, dat experiment en zelfexpressie zonder terughoudendheid aanmoedigt, een opwindende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een opvallend statement”, aldus het instituut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle