Onder meer Tom Marien, Jo van Dessel, Didin Donckers en Lou Geluyckens komen signeren. 

Veertien auteurs signeren op Lierse Boekerij

Lier -

Na twee jaar van inactiviteit door corona vindt er in Cultuurcentrum Vleeshuis op de Grote Markt in Lier opnieuw de Boekerij plaats. Je vindt er van vrijdag 9 tot zondag 18 december nieuwe en tweedehandsboeken, en heel wat auteurs komen signeren.

Chris Van Rompaey

“Deze boekenbeurs vindt al meer dan vijftien jaar plaats. We hebben boekenstands met zowel tweedehandsboeken als nieuwe boeken. Maar je vindt ook stands met uitsluitend nieuwe boeken aan spotprijzen en stands met tweedehandsboeken. Er zijn boeken over allerlei onderwerpen en genres, fictie en non-fictie. Vergeet zeker niet te snuisteren bij de stand Antiek Fernand”, zegt Gerrit Dyck van de organiserende vereniging Lier Feest.

De volledige opbrengst van het ‘Boekenkraam van Suz’ en ‘Antiek Fernand’ gaat naar goede doelen: Tejo, een huis in het begijnhof waar jongeren gratis een warm gesprek kunnen hebben met een therapeut, en Lier op Wielekes, waar je mits betalen van een lidgeld een degelijke fiets kan lenen en telkens inruilen voor een grotere.

Onder meer Lou Geluyckens komt signeren. ©  Joren De Weerdt

“Nieuw dit jaar is dat we een podium schenken aan auteurs die in Lier wonen of iets hebben gepubliceerd over Lier. Na een oproep in de pers kregen we meer reacties dan verwacht. Om praktische redenen komen de auteurs tijdens de zaterdagen en zondagen. Je kan met hen een gesprekje voeren, hun werken aankopen en laten signeren. Persoonlijker kan een boek als kerstgeschenk niet worden”, stelt Gerrit Dyck.

Volgende auteurs zijn aanwezig Myriam Baeten, Inge Slegers, Tibo Ketelaar, Peter Doomen, Philippe Desmet, Lou Geluyckens, Serge Timmers, Jo van Dessel, Gretel Vandenbroeck, Eva linden, Tom Marien, Nicole Desmyter, Didin Donckers en Raf Debie.

De Boekerij is op zaterdag open van 10 tot 18u, op zondag van 13 tot 18u en op weekdagen van 13 tot 18u.

Jo van Dessel. ©  Foto Joren De Weerdt

Didin Donckers. ©  Chris Van Rompaey

Tom Marien. ©  Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier