Beroemde tenniscoach Nick Bollettieri overleden

Nick Bollettieri, een bekende oud-tenniscoach, is zondag overleden. De Amerikaan werd 91 jaar oud. Hij was in het verleden coach van toppers als Andre Agassi, Jim Courier, Boris Becker, Monica Seles en Mary Pierce. Venus en Serena Williams passeerden de revue, net als Maria Sharapova en Martina Hingis. Oud-spelers Tommy Haas en Sabine Lisicki toonden hun medeleven op sociale media. Ook Xavier Malisse was actief in zijn academie, de Nick Bollettieri Tennis Academy.

blg

Bollettieri verwierf vooral met zijn academie in Florida een grote naam in de tenniswereld. Hij richtte de tennisschool in 1978 op, later werd die hervormd tot de IMG Academy. Zijn academie bracht een revolutie teweeg in de tenniscoaching en vormde vele toekomstige topspelers.

“Je hebt zoveel kinderen een plek gegeven om te werken aan hun droom”, schreef de Duitse Lisicki op Twitter, bij een foto met Bollettieri. “Je steunde ze met je kennis en het geloof dat alles mogelijk is. Ik had het geluk dat ik één van hen kon zijn. Je hebt het tennis gevormd. Je gaat heel erg gemist worden.”

Bollettieri werd in 2014 opgenomen in de International Tennis Hall of Fame. In 2008 ontving hij van the New York Collega of Health Professions een eredoctoraat voor zijn inzet voor de sportwereld en volksgezondheid.

Zijn persoonlijke gezondheidstoestand was de laatste weken erg verslechterd. Uit angst voor naalden meed hij tijdens zijn leven zoveel mogelijk dokters. Zijn dochter Angelique maakte zaterdag in een bericht op Facebook bekend dat haar vader niet lang meer te leven had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis