© RR

Inbrekers op ronde in zes woningen en twee woonboten

Mechelen, Leest -

In Mechelen is tijdens het weekend ingebroken op een achttal locaties. De boeven viseerden vooral woningen, maar sloegen ook toe op twee plaatsen waar woonboten lagen aangemeerd.

Aan Kauwendaal geraakten inbrekers een woning binnen langs een raam aan de achterkant van het pand. Ze stalen een camera en juwelen. Hetzelfde deed zich voor in deelgemeente Leest waar inbraken in woningen in de Kouter en in de Prinsenlaan zijn vastgesteld. Of hier wat gestolen is, is nog niet duidelijk. 

Bij een poging inbraak in een woning in de Grote Nieuwedijkstraat is een garagepoort beschadigd, maar zijn de daders niet binnengeraakt.

In de Geerdegem-Schonenberg glipten boeven langs een raam een woning binnen om juwelen te stelen. In de Kerkhoflei kreeg een appartement op de eerste verdieping het bezoek van inbrekers. Na een zoektocht in alle vertrekken zijn de daders met een handtas gevlucht.

Betrapt in woonboot

Inbrekers gingen zelfs op stap aan de Auwegemvaart waar is ingebroken in een woonboot. De deur van een boot werd geforceerd. Toen de bewoonster lawaai hoorde, ging ze een kijkje nemen en sloeg een verdachte op de vlucht met een portemonnee waarin bankkaarten en een som geld van de bewoner staken.

Bij een andere boot is een poging inbraak ondernomen, maar daar is niets ontvreemd. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners