©  JVDP, concentra

Nederlandse rockfotograaf Anton Corbijn stelt verzameld werk tentoon in Antwerpse Handelsbeurs

Antwerpen -

Met Ikonen wordt in de Handelsbeurs eerstdaags een expo met foto’s van Anton Corbijn gepresenteerd. De bekende Nederlandse rockfotograaf portretteerde ook de werknemers van Katoen Natie.

Anton Corbijn geniet wereldwijd bekendheid door zijn portretten van rockiconen als U2, Depeche Mode of Nick Cave. Na in Antwerpen eerder geëxposeerd te hebben in het FotoMuseum en het Loodswezen start er vanaf 17 december een nieuwe tentoonstelling van Corbijn in de Handelsbeurs. Ikonen bestaat uit drie reeksen. Cemeteries toont intrigerende zwart-witfoto’s van grafstenen. In a.somebody zien we een verzameling zelfportretten naar overleden grootheden uit de muziekwereld die gefotografeerd werden in Corbijns geboortedorp Strijen. Daarnaast toont Corbijn een nog niet eerder gepubliceerde serie uit de vroege jaren tachtig over Lenins visuele aanwezigheid in de USSR.

Samen met Ikonen loopt in de Handelsbeurs onder de noemer Katoen Natie - The People nog een expo. Fernand Huts, de baas van Katoen Natie, liet Corbijn een doorsnede van zijn personeel portretteren. Van beide expo’s verschijnt een boek bij Hannibal Books. (id)

Expo Anton Corbijn, 17/12 tot 16/4, Handelsbeurs, Antwerpen. www.antoncorbijnexpo.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners