©  photo Marc Van Hecke

Beveren blijf in het spoor van leider Beerschot na zege tegen Deinze

SK Beveren heeft opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Geel-blauw versloeg zondagavond Deinze met 1-4. Dieumerci Mbokani kroonde zich met twee doelpunten en een knappe assist tot matchwinnaar. Beveren blijft zo in het spoor van leider Beerschot en neemt afstand van concurrent RWDM.

Wim Houttequiet

Beveren wilde zondagavond op het veld van Deinze opnieuw aanknopen met een overwinning na de zure thuisnederlaag van vorige week tegen Lommel. In een gesloten eerste helft was het lang wachten op uitgespeelde kansen. Met een geniale ingeving brak Dieumerci Mbokani de wedstrijd open. De Congolese spits vond met een subtiel hakje Coopman, die Beveren op voorsprong trapte. Kort na rust kreeg geel-blauw een strafschop na handspel van Janssens. Barry verdubbelde de Beverse voorsprong vanop de stip. Het elfde doelpunt van de Franse aanvaller. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar niets was minder waar. Uit het niets lukte Deinze de aansluitingstreffer. Het schot van Carcela week af op Corryn en verdween in doel. Beveren moest nadien rekenen op een sterke Beau Reus. De Nederlandse doelman zweefde een plaatsbal uit de kruising. Beveren overleefde de korte stormloop en liep zelfs nog verder weg. De uitstekend ingevallen Ribeiro Costa vond Mbokani in de zestien en verschalkte de doelman met een listig lobje. In de slotfase vonden beide aanvallers elkaar opnieuw, waarna Mbokani met zijn tweede van de avond de 1-4 eindstand op het bord zette. Trainer Wim De Decker was uiteraard tevreden over de prestatie van zijn ploeg en Mbokani. “Dieu was heel sterk”, vertelt de Beverse oefenmeester. “Hij amuseert zich op de club. Je ziet dat hij heel tevreden rondloopt. Goed dat hij mooi geïntegreerd wordt in de groep, daarvoor moet ik iedereen een pluim geven. Mbo heeft die extra touch. Dat zag je vandaag opnieuw. Maar ik vond ons een heel volwassen wedstrijd spelen. In het begin was het even aftasten, maar we hebben hen laten lopen op zo’n groot veld. Ik wist ook dat ze dat niet tot het einde konden belopen, en dat is gebleken. Het leuke is ook dat onze invallers iets extra gebracht hebben.”

Door deze overwinning blijft Beveren in het spoor van leider Beerschot en loopt het drie punten uit op RWDM. “Het positieve is dat we afstand nemen van RWDM, ook al is dat nu een momentopname”, aldus De Decker. “We mogen nog niet te veel beginnen tellen. We moeten gewoon punten blijven pakken.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL