©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Strooidiensten Wegen en Verkeer rijden uit waar nodig

De kans bestaat dat delen van Vlaanderen maandag onder een dun laagje sneeuw wakker worden. In Vlaams-Brabant en Limburg is die kans het grootst. Omdat er kans op gladheid is waar de sneeuw blijft liggen, zullen de strooidiensten van Wegen en Verkeer waar nodig uitrijden. Dat heeft het Agentschap zondagavond gemeld.

gliBron: BELGA

LEES OOK. Tot 5 centimeter sneeuw mogelijk: maandag begint op veel plaatsen met winterse neerslag

De komende uren volgen de strooidiensten de toestand van het wegdek nauwgezet op, en waar dat nodig is, wordt er ook uitgereden. Er wordt zo veel mogelijk gestrooid voor het glad wordt, maar met hier en daar sneeuw in het vooruitzicht, is het mogelijk dat er extra zal worden bijgestrooid na de neerslag. 

De beslissingen over al dan niet strooien worden genomen op basis van het GladheidMeetSysteem (GMS), een digitaal dashboard dat gladheid voorspelt door weergegevens van het KMI te combineren met een wegenweermodel.

Deze winter is 103.000 ton zout in voorraad voor 313 strooiroutes op wegen en 200 strooiroutes op fietspaden. Er zullen dit seizoen ook heel wat vernieuwde fietspadstrooiers uitrijden.

Verder roept Wegen en Verkeer automobilisten op om maandag voor vertrek de website van het Vlaams Verkeerscentrum te raadplegen. 

Brussel Mobiliteit meldde zondagavond ook al dat het zijn strooidienst opstart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER