Santos Nobre opende al vroeg de score voor Burcht. © GOYVAERTS

Burcht blijft aan de leiding na zege tegen Boechout: “We willen kampioen spelen”

Burcht kwam in de topper op Boechout al snel op voorsprong via een kopbal van Santos Nobre na een hoekschop. Hierdoor speelde het een hele match in een zetel en boekte het een makkelijk zege. Uiteindelijk won het de topper met 1-2 en blijft het aan de leiding.

Gino Van Looy

Burcht-aanvoerder Thierry Backx was blij met de manier waarop Burcht de zege gepakt heeft en hoopt nog lang op kop te staan. “We waren de betere ploeg”, begint Backx. “We kregen de beste kansen en gaven bijna niets weg. We hadden de match al veel vroeger dood kunnen maken, maar misten de kansen. We zijn nooit echt in de problemen gekomen, hun tegendoelpunt bij 0-2 viel ook helemaal op het einde. We hebben getoond dat we een hechte groep zijn. Dat zie je aan onze manier van spelen. Het is niet altijd het mooiste voetbal dat we op de mat leggen, maar we zijn moeilijk uit verband te spelen. Onze doelman heeft weinig werk gehad, daarom was het ook een beetje jammer dat we toch nog een doelpunt slikten. Maar uiteindelijk maakte dat niet zo heel veel uit. We hebben ook een brede kern. Als je ziet wie er bij ons op de bank zit, dat zijn spelers die ook makkelijk in de basis kunnen staan. Bij de meeste ploegen zijn er elf evenwaardige spelers, bij ons zijn er dat zestien.”

Titelambities

Door de zege blijft Burcht ook aan de leiding. Een positie waar Backx samen met zijn ploegmaats wil blijven tot het einde. “Het is inderdaad de ambitie om kampioen te spelen. Ik denk dat er nog een viertal ploegen zijn die met ons mee gaan strijden. Schoten is zeker een van die ploegen en ook Boechout schrijf ik niet af. Maar Mortsel B vond ik ook een van de betere ploegen waartegen we al speelden en Los Incas staat ook nog niet zo veraf. Tussen deze vijf ploegen en de rest gaapt er een kloof, zowel in het klassement als op het veld. Maar wij onderschatten niemand. Dat is ook wat we tegen elkaar voor de match zeggen.

Nog geen voetbalpensioen

Zelf ben ik inmiddels al 41 jaar, maar ik speel nog even graag als toen ik twintig was. Zelfs als we promoveren naar derde, wil ik bij de club blijven. We moeten nu gewoon op dit elan verder gaan. Iedereen wil natuurlijk tegen ons winnen, maar daar kunnen we wel mee om. We zijn allemaal gedreven om het hoogste te halen en dat begint al op training. Daar zetten we elkaar al op scherp.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen