Lukas Geudens en Retie blijven met lege handen achter. ”Maar het afscheid van de coach had geen invloed op onze prestatie. © mpics

Retie en Lukas Geudens verliezen topper tegen Berg en Dal: “Die strafschop was een lachertje”

Berg en Dal heeft de topper tegen Retie winnend afgesloten. Al liep dat niet meteen van een leien dakje. De match was al een uur oud vooraleer de thuisploeg het verschil kon maken. Maar Retie gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte er nog een spannende partij van. Tot de tweede treffer van Berg en Dal de boeken helemaal dichtdeed voor de bezoekers.

Retie voelde zich na affluiten bekocht en betwistte enkele scheidsrechterlijke beslissingen. “Die strafschop die we tegen kregen, was een lachertje”, meende Lukas Geudens. “Die werd wel heel licht toegekend. Als hij die fluit, moest de bal ook aan de overzijde op de stip. Maar door die penalty kwamen we wel op achterstand. En dat verdienden we niet. Vanaf het begin voetbalden we immers goed mee.”

Halfweg kon de partij nog alle kanten uit. “Tijdens de rust was de conclusie dat we goed in blok stonden en dat we daarop konden verderbouwen. Misschien had Berg en Dal wat meer balbezit, maar veel leverde dat niet op. Die penalty bepaalde het verdere verloop van de wedstrijd. We verdienden misschien niet om te winnen, maar een gelijkspel zat er zeker in.”

Het bestuur van Retie nam zaterdag afscheid van trainer Andy Van Kets. “Maar dat had geen invloed op onze prestatie”, pikte Geudens in. “Integendeel, we staken een tandje bij om Andy te bedanken. Jammer genoeg werd dat niet beloond.”

“Verdiende overwinning”

Verdediger Kurt Remen stond met Berg en Dal aan de winnende kant. “We wisten vooraf dat we voor een zware opdracht stonden. Dat bleek ook in de eerste helft. Het spel ging goed op en af. De meeste en de beste kansen waren wel voor ons. Na de rust hadden we zeker het beste van het spel. We gaven nauwelijks iets weg en bouwden geduldig op.”

Remen had zijn eigen visie op de reeds genoemde penaltyfase. “Sander Vereijken draaide zich vrij en werd aangetikt. Geen discussie mogelijk. De tweede goal liet niet lang op zich wachten en achteraf hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld, al bleef het opletten. Retie beschikt over heel wat kwaliteiten, maar we hebben hen goed in bedwang kunnen houden. We boekten een verdiende overwinning. Die leiderspositie proberen we vast te houden.” (make)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen