Kobe Vande Couter (wit) kon met Heist een vroege achterstand ongedaan maken in de tweede helft. © Dick Demey

Heist pakt verdiend punt tegen leider Patro Eisden: “ Voetballend lagen we niet onder”

Heist hield goed stand tegen leider Patro Eisden. Na een vroege achterstand kon Redouan Benhamou op het uur de 1-1-eindstand op het bord zetten.

“We konden niet slechter aan de match beginnen”, weet coach Jo Christiaens. “Na drie minuten stonden we al achter en het siert mijn ploeg dat ze heel goed met die vroege tegenslag zijn omgegaan. Voor Patro Eisden was dit het ideale scenario. Vroeg op voorsprong, georganiseerd spel, veel volk achter de bal en proberen snel om te schakelen. Deze match was eigenlijk een confrontatie van twee verschillende stijlen. Patro met zijn heel direct voetbal en wij die er toch vooral voetballend wilden uitkomen.”

Heist ging rusten met een 1-0-achterstand. “Ik heb tijdens de rust vooral het postieve benaderd, want voetballend waren we zeker de gelijke. En we zijn er ook voor beloond. Na een mooie aanval over verschillende stationnetjes kwam de bal bij Benhamou, die de gelijkmaker scoorde.” Op het einde ontsnapte Heist wel aan de 2-1, na een grote misser van Corstjens. “Daar kwamen we goed weg, maar dit punt hebben we verdiend en mogen we koesteren. We begrijpen elkaar en de ideeën worden goed uitgevoerd. Ik ben een tevreden coach.”

Ook voor Mathieu Troonbeeckx voelde de puntendeling aan als een zege: “Patro Eisden wil absoluut promoveren. Het geeft dan ook veel voldoening om terug naar huis te keren met een punt. De Limburgers hadden bovendien voor de match nog maar acht doelpunten geslikt. Na de vroege 1-0, kropen ze met veel volk achter de bal. We zijn dan ook meer dan tevreden met dit resultaat.” (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen