Donderdag vielen een inspectiedienst en de politie binnen in deze woning in de Smidstraat en stootten totaal onverwacht op heel wat illegale zaken. ©  Joren De Weerdt

Politie vindt (onverwacht) grote hoeveelheden drugs, doping en namaaksigaretten: vier arrestaties

Berlaar -

De politie heeft eind vorige week in Berlaar vier verdachten opgepakt in een onderzoek naar drugsverkoop en het bezit van een grote hoeveelheid nepsigaretten. Ze hielden een man aan en sloten deze op in de gevangenis, drie anderen mochten na verhoor beschikken.

Theo Derkinderen

De vondst kwam er totaal onverwacht. Het was de politierechter die opdracht had gegeven aan een inspectiedienst om een controle uit te voeren in een woning in de Smidstraat in Berlaar. Naar verluidt kwam die controle er omdat er opvallend veel mensen in het huis verbleven. De medewerkers van de inspectiedienst kregen tijdens de inval in de woning steun van de politie.

“Tijdens de controle troffen ze onverwacht een grote hoeveelheid drugs aan”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. “Het ging om 5 kilogram speed, 2,4 kilogram cannabis en humane doping. Daarnaast vonden ze nog eens 85 vuilniszakken met losse sigaretten. Namaaksigaretten, zo bleek snel. Ook een radiosignaaljammer en valse identiteitskaarten troffen ze tijdens de huiszoeking aan.”

De politie arresteerde een Pool van 33 jaar en drie Oekraïners van 22, 38 en 40 jaar. De vier werden in de loop van vrijdag voorgeleid bij de Antwerpse onderzoeksrechter op verdenking van het bezit en verkoop van verdovende middelen. De Pool werd aangehouden, de Oekraïners mochten na hun voorleiding opnieuw beschikken. De politie verzegelde de woning in de Smidstraat na de onderzoeksdaden.

Medewerkers van de gemeente Berlaar haalden de aangetroffen zaken weg met een vrachtwagen van de gemeente. © Joren De Weerdt

Nepsigaretten

De komende dagen en weken wordt het gerechtelijke onderzoek verdergezet. Zo proberen de speurders nu uit te zoeken voor wie de drugs en humane doping bestemd waren. Ook de herkomst en bestemming van de nepsigaretten zal de politie verder onderzoeken.

Een radiosignaaljammer wordt gebruikt om draadloze verbindingen zoals het gsm-verkeer of radioverbindingen van politie of hulpdiensten te verstoren in klein gebied. Waarom de verdachten in het bezit waren van dat verboden toestel is voorlopig nog onduidelijk.

De aangehouden Pool moet dinsdag voor de raadkamer in Mechelen verschijnen. Die zal over zijn verdere aanhouding oordelen. De illegale zaken zijn ondertussen uit de woning weggehaald; Omdat het om een omvangrijke vondst ging, werd beroep gedaan op een vrachtwagen van de gemeente Berlaar. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen