Marthe Ceustermans van Noorderkempen met de smash. © mpics

Volley Noorderkempen laat zich niet verrassen in Geel: “We waren op onze hoede”

Wie of wat stopt dit Volley Noorderkempen in Nationale 1? Elf zeges op rij, amper twee sets verloren en nu al een bonus van tien punten op directe achtervolger Roeselare en elf op nummer drie Geel. Twee teams die de voorbije speeldagen met 0-3 in het verlies werden gespeeld. “Het seizoen duurt nog lang”, houdt Erik van Drom de druk af.

Vorige week werd Roeselare gewogen en te licht bevonden, deze week ging Geel in een afgeladen Geelse sporthal met dezelfde 0-3 cijfers onderuit tegen een niet te stoppen Volley Noorderkempen. “We waren op onze hoede”, verwijst Erik van Drom naar de bekernederlaag die zijn team vorig seizoen opliep in Geel. “Hier spelen is nooit makkelijk. Geel heeft een enthousiaste publiek en een gedreven, tactisch en technisch ploeg. Maar we kwamen vandaag (zaterdag, red.) nooit in de problemen. Mijn speelsters beperkten hun foutenlast tot een minimum, speelden met vertrouwen en lef. Ze speelden op een hoog niveau.”

Volley Noorderkempen haalde redelijk vlot sets één en twee binnen. Maar het botste wel op een nooit afgevende thuisploeg, die het hen in de derde set moeilijk maakte. “In die derde set werden ze door het publiek vooruit gestuwd en bij 16-16 was het even alle hens aan dek. Maar ik heb dan de speelsters die op die momenten nog net dat extraatje kunnen geven en zo een set op volwassen manier kunnen afmaken. Het is leuk dat we nu de directe achtervolgers wisten af te houden, maar we mogen zeker niet op onze lauweren blijven rusten. Volgend weekend zit er met de verplaatsing naar Zoersel opnieuw een moeilijke wedstrijd aan te komen. Ook daar zullen we top moeten zijn.”

Michel Mariën kon leven met de nederlaag van zijn team. “Aan dit Volley Noorderkempen is niet veel te doen dit seizoen. Voor mijn groep was het vooral een test op veerkracht en weerbaarheid. We wisten dat we zwaar onder druk gingen komen en ik was heel benieuwd hoe mijn ploeg het er op die moeilijke momenten vanaf zou brengen. Ik vind dat de groep buiten de tweede set een degelijke wedstrijd gespeeld heeft”, vertelt Mariën, die er op stond het publiek een open doekje te geven. “Het is ongelooflijk hoeveel mensen er naar dit team komen kijken. Alle credits gaan hiervoor naar de speelsters die de mensen met hun inzet en vechtlust weten te raken.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal