De zeepproducten blijven een topproduct van de Brechtse trappistinnen. Ook in de kerstwinkel.  © Elke Lamens

Ruim 2.000 bezoekers overrompelen kerstwinkel Brechtse trappistinnen

Brecht -

De Brechtse trappistinnen kunnen tevreden terugblikken op hun kerstwinkel. Liefst 2.000 bezoekers kwamen langs in de abdij. De houten kerstbomen vlogen de deur uit en ook de kerstkaarten waren een succes. De zeepproducten bleken andermaal een topper.

Het was de eerste keer sinds het begin van de coronacrisis dat de zusters opnieuw een kerstwinkel konden inrichten. Een goed plan, want het werd een ware overrompeling. Normaal mogen de zusters zo’n 1.500 bezoekers verwelkomen, het waren er dit weekend ruim 2.000. “Op vrijdag en zaterdag stonden de bezoekers als in een rij voor de deur te wachten. We moesten zelfs een extra kassa openen. Op zondag kwamen er tot de laatste minuut, tegen 17u, nog mensen langs”, stelt abdis zuster Katharina tevreden vast.

De ambachtelijke houten kerstbomen, gemaakt van afval van pallethout, bleken ook erg gegeerd, ze vlogen de deur uit. En ook de fotokaarten van zuster Lutgardis, die dit jaar een uitgebreidere stand kreeg, raakten vlot verkocht.

De houten kerstbomen en fotokaarten waren erg in trek in de kerstwinkel. © Elke Lamens

Heel wat bezoekers kwamen dan weer voor de TRAPP-verzorgingslijn en het kwalitatieve badlinnen In de foodcorner deden de trappistenbieren en -kazen het erg goed.

De bezoekers kwamen van ver buiten Brecht, zoals Herentals. Heel wat zeepproducten, kaarsen en bier zullen dit jaar ook daar onder de kerstboom belanden.

 (ella)

Deze dames uit Herentals kwamen voor de eerste keer naar de kerstwinkel voor kerstgeschenkjes. © Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners