© atv

Hellvoc van Alain Dardenne winnen topper tegen Brabo Antwerp: “Er moet niets voor ons”

Het sprookje voor Hellvoc Hemiksem blijft duren. De troepen van Alain Dardenne pakten na een felbevochten topper de scalp van titelkandidaat Brabo Antwerpen. De tiende overwinning voor het Scheldeboordteam dat nu als ongeslagen koploper een bonus van drie punten heeft op datzelfde Brabo Antwerp VT.

Het begon nochtans niet goed voor de thuisploeg die in sets één en twee de winst aan de bezoekers moest laten. “Antwerp was in die eerste set outstanding”, zegt trainer-coach Alain Dardenne. “Ze waren in alle onderdelen de beteren. Maar hun suprematie was veel minder in set twee. Jammer genoeg maakten we die set zelf te veel fouten om aanspraak te maken op winst. Het werd 0-2 en daar stonden we dan met de rug tegen de muur. Op dat moment heb je geen keus en wordt het een gegeven van alles of niet.

We pasten onze opslagstrategie aan en dat leidde de ommekeer in. Voor het eerst in de wedstrijd hadden we al snel enkele punten bonus en dat werkte op het mentale vlak duidelijk bevrijdend voor een aantal spelers die in sets één en twee niet echt in de wedstrijd zaten. Ik vermoed dat het massaal aanwezige publiek en het bijhorende lawaai een aantal van mijn spelers uit hun normale doen haalde. Vanaf het moment dat we die derde set binnen haalden, voelde ik dat het vertrouwen er terug was.”

Hellvoc hing de bordjes in evenwicht en maakte nadien in de vijfde set de klus af. “Een vijfde set is altijd een dubbeltje op zijn kant. We hadden het mentale voordeel dat we altijd een kleine bonus hadden. Het zou mooi zijn mochten we als ongeslagen koploper de winterstop in gaan. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en wij beseffen dat het iedere wedstrijd knokken wordt voor de punten. We hebben geen superteam. We moeten het van het collectief hebben en hebben nu het geluk in de goede flow te zitten. Maar de titel, neen dat moet niet, daar dromen we zelfs nog niet van.”

Die titel pakken is wel de ambitie van Brabo Antwerp. “Het is jammer dat we onze goede start niet hebben kunnen doortrekken tot het einde”, weet Antwerp-speler Stef Van Heyste. “Je voelde in set twee dat ze beter in de wedstrijd kwamen. We tellen nu drie punten achterstand, maar het seizoen duurt nog lang en we moeten ons optrekken aan het punt dat we hier meepakken.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal