Yna, Glenda en Yarthe achter de toog met vooraan een glunderende Ymiliano, Yulica en Yilke.  ©  kma

Onderneemster met negen kinderen opent nu ook afhaalpunt voor gebak en dessert

Halle-Zoersel -

’t Farm Bolleke van Glenda Colin (36) en haar dochter Yna heeft met ’t Bakhuisje nu ook een afhaalpunt voor gebak, brood, pistolets en dessertjes geopend aan de Berkenlaan in Halle-Zoersel. In het voorjaar wil Glenda nog met een broodtoer starten, die op de steun kan rekenen van haar negen kinderen.

Kristin Matthyssen

Glenda Colin en dochter Yna Ygodt (17) zijn allebei gek van bakken en het bereiden van lekkere desserten. Zo kennen veel wandelaars Glenda van ’t Farm Bolleke, de foodtruck aan het Zoerselbos op de hoek van de Hallebaan. De taarten, het ijs en de milkshakes zijn er gegeerd bij de wandelaars. Maar nu openen moeder en dochter een afhaalpunt thuis, onder de naam ’t Bakhuisje., Klanten kunnen er naast taarten ook broden, curryrollen, pistolets en ander gebak of patisserie afhalen.

’t Bakhuisje, het afhaalpunt van ’t Farm Bolleke. ©  kma

“De taarten en desserten blijven we zelf maken, maar voor het brood, de pistolets en aanverwanten werken we samen met een bestaande bakker”, vertelt Glenda. “Voor klanten is het handiger dat als ze een taart bij ons bestellen, ze ineens hun brood, croissants, koffiekoeken of sandwiches erbij kunnen kopen. Als je op voorhand bestelt, is er een brede keuze. Voor de rest hebben we altijd een standaardkeuze beschikbaar, zodat we niet met overschotten zitten.”

Lekkere chocomousse-hapjes. ©  kma

’t Bakhuisje van ’t Farm Bolleke is altijd open, behalve op donderdag en vrijdag. Tijdens de feestdagen is het afhaalpunt open van 7 tot 15u. “De mensen kennen ons huis van de foodtruck op de oprit.” Glenda wil het verschil maken door te besparen op verpakking. Wie zijn glazen dessertpotjes terugbrengt of zelf een doos meebrengt kan punten sparen voor een kilo gratis pannenkoeken. Daarom ook dat er op de opening een standje van Tupperware aanwezig was.

“Feesten, braderijen of scholen blijven we met onze foodtruck bedienen”, vertelt Glenda. “In het Zoerselbos stoppen we, omdat de ondergrond er niet echt geschikt is voor een wagen als de onze en de opkomst van wandelaars toch weersafhankelijk is.”

De glazen potjes kunnen worden teruggebracht in ruil voor spaarpunten waarmee je een kilo pannenkoeken gratis kan verkrijgen. ©  kma

Glenda en Yna - die Kantoor studeert maar geniet van de contacten met de klanten én van het bakken - willen in het voorjaar ook met een broodronde starten. Met negen kinderen heeft Glenda Colin genoeg kandidaten in huis die met hun fiets het brood willen ronddragen. Yarthe (14) hielp al geweldig bij de inrichting van ’t Bakhuisje. En Ymiliano (7), Yulica (10) en Yilke (9) genoten er bij de opening van om met een dienblad vol zoete hapjes de gasten te trakteren.

Facebookpagina ’t Farm Bolleke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners