Maribelle en haar partner Leo.  © Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Het is moeilijk om te aanvaarden dat je straks niets meer zal zien”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Maribelle Beevers (52).

“We trekken er vandaag op uit met de mensen van VeBeS vzw, de Vereniging van Blinden en Slechtzienden. Er staat een tripje naar het stadhuis op het menu, en het is de eerste keer dat ik het gebouw bezoek sinds ik slechtziend ben.”

“Het wordt een bijzondere ervaring. Mijn zicht takelt langzaam maar zeker af. Er komt een dag waarop ik helemaal niets meer ga kunnen zien, en dat is moeilijk om te aanvaarden. Je krijgt wel steun van psychologen, maar eigenlijk is er geen enkele manier om jezelf daarop voor te bereiden. Je hersenen willen wel, maar je ogen werken niet meer mee. Het is een voortdurende tweestrijd die je met jezelf aangaat.”

“Ondanks alles, zijn de uitstapjes met VeBeS vzw altijd zeer aangenaam. Het is een echt familiegebeuren waarbij ook rekening wordt gehouden met de mensen die wel nog perfect zien. Mijn partner Leo vergezelt me op alle avonturen. Hij neemt foto’s van de groep en bundelt ze daarna in een boekje. Op die manier kunnen we achteraf terugblikken met iedereen op de prachtige dagen die we samen beleven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen