Anja Meeusen, hofleverancier, met enkele creaties. ©  kma

Kersvers hofleverancier ontvangt bezoekers op stemmige wintermarkt vol porseleinen meesterwerkjes

Westmalle -

Kersvers gebrevetteerd hofleverancier Anja Meeusen van PTZE Porselein in Westmalle ontving zondag bezoekers in haar winkel en tuin. Gouverneur Cathy Berx opende de wintermarkt.

Kristin Matthyssen

De stemmige wintermarkt vormde een uitgelezen kans om unieke eindejaarsgeschenken te kunnen inkopen, handmade by de nieuwe hofleverancier Anja Meeusen. Van servies en lampen tot geschenkdozen en vazen; keramiste Anja Meeusen, gespecialiseerd in Limoges porselein, had voor voldoende voorraad gezorgd. Sinds 1998 runt ze haar eigen atelier in de Kempen aan de Scherpenberg. Hoe de ontvangst door koning Filip op het paleis vorige week was? “Spannend”, glundert Anja.

De grote vazen vallen in de smaak. Anja Meeusen wil nu nog groter gaan. ©  kma

De grote vazen die ze tegenwoordig ook draait vielen op de wintermarkt in de smaak. “Ik kan nu in principe tot een oven van 60 op 60 centimeter gaan, maar ik zou nóg grotere vazen willen maken, daarom ben ik op zoek naar een oven van minstens 100 op 100 centimeter die ik mag gebruiken”, vertelt ze. Of ze niet in de Westmalse steenbakkerijnijverheid terecht kan? Blijkt dat aardewerk op 1.000 graden Celcius wordt gebakken terwijl Anja voor haar porseleinen vazen een oven nodig heeft die op 1.300 graden wordt gestookt. “Ik heb nu eens aan de gouverneur gevraagd of zij nergens zoiets weet, zij komt toch op veel plaatsen?”, zegt ondernemende Anja.

Thee uit een porseleinen handgedraaid kopje. ©  kma

De wintermarkt bij PTZE Porselein. ©  kma

©  kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners