Lachende gezichten bij Zwarte Leeuw na de eerste thuiszege van het seizoen. © koen fasseur

Niels Van De Vel bezorgt Zwarte Leeuw eerste thuiszege: “Dit doet deugd”

Ze hebben er maar liefst veertien speeldagen op moeten wachten, maar de Leeuwen hebben eindelijk hun eerste thuiszege beet. Dankzij een late treffer van Niels Van De Vel won hekkensluiter Zwarte Leeuw zaterdagavond voor eigen volk en verdiend met 2-1 van een matig Witgoor Sport.

Kristof Gabriels

 Na de 7-1-pandoering vorige week tegen Wezel Sport was Zwarte Leeuw duidelijk uit op revanche. “In plaats van in een hoekje te zitten wenen na die toch wel zware klap hebben we de koppen bij elkaar gestoken en keihard getraind deze week”, vertelt matchwinnaar Niels Van De Vel na afloop. “En als je dan uiteindelijk ook eens loon naar werken krijgt, dan doet dat enorm veel deugd. Zeker na alle tegenslagen die we dit seizoen al te verwerken kregen.”Toch laten de Leeuwen de kopjes duidelijk niet hangen. “Hoe moeilijk het soms ook is, we blijven er wel nog altijd in geloven. Zo ook na de gelijkmaker van Witgoor tien minuten voor tijd. Op dat moment heb je wel zoiets van het zal toch weer niet waar zijn, maar we hebben heel snel de knop omgedraaid en dat heeft voor één keer geloond.”Het was Van De Vel die vijf minuten voor tijd de winning goal tegen de netten knikte. “Op dat moment viel er een enorme last van mijn schouders. En ongetwijfeld niet alleen van de mijne. Zo ben ik meteen naar onze coach gelopen omdat hij dat verdient, want aan hem ligt het zeker niet. Of we nu vertrokken zijn? Laat ons eerst hier maar even van genieten en dan zien we wel.”

Mentale opsteker

Ook Gino Swaegers bleef opvallend nuchter na de zege. “Natuurlijk is dit een enorme mentale opsteker, maar we moeten vooral heel bescheiden blijven”, aldus de Rijkevorselse coach. “We staan tenslotte nog nergens. Daarom heb ik na de 1-1 ook gevraagd om vol op zoek te gaan naar de winning goal, want met een punt schieten we niks op in onze situatie.”

Swaegers zag zaterdagavond een bijzonder strijdvaardig Zwarte Leeuw aan het werk. “Niet alleen was onze mentaliteit andermaal top, onze organisatie stond ook op punt. Zo hebben we nauwelijks iets weggegeven. We maakten aan de overkant alleen niet altijd de juiste keuze, waardoor we het vergaten af te maken en het spannend bleef tot op het einde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen