De inkomhal van het gemeentehuis is bijna te klein voor zoveel kampioenen. © jw

Gemeentebestuur viert sportkampioenen

Rumst -

Rumst is niet alleen groot wat betreft oppervlakte maar ook op het vlak van sportprestaties. Afgelopen weekend eerde het gemeentebestuur een resem van haar kampioenen en verenigingen.

 

De eerste felicitaties waren er voor Fietsclub FIT die onlangs het vijftigjarig jubileum vierde. Toch was de ontvangst in het gemeentehuis vooral ook bedoeld om de Rumstse kampioenen eer te bewijzen.

Dankzij Fien Schippers is de gemeente weer een kampioen op het vlak van acrogym rijker. Ook provinciaal kampioen Mette Van Kelst toonde in deze discipline haar kunnen.

Op het vlak van judo waren Amélie Wellekens, Bjarne Wellekens en Victoria Grigoryan bij de besten in hun categorie terwijl Selina Delen de nationale titel in haar gewichtsklasse behaalde.

Sportschepen Geert Van der Auwera feliciteert Selina Delen. © jw

Ook Judoschool Reet behaalde zowel met de heren- als de damesploeg goud. Ilse Kerckhofs en Karen Van Herck lieten dan weer opmerkelijke atletiekprestaties noteren. Aansluitend ging het applaus naar volleybalclub KWB Reet met één, voetbalclub Reet SK met twee en badmintonclub De Klamp met maar liefst drie kampioenstitels.

Titels van het jaar

Na deze huldiging was het spannend uitkijken naar de echte Rumstse titels van het jaar. Als sportman van het jaar werd boogschutter Jarno Desmedt uitgeroepen die eerder deelnam aan de Olympische Spelen. De titel van sportvrouw van het jaar ging naar de eerder vermeldde Mette Van Kelst terwijl de dames van Judoschool Reet de titel sportploeg van het jaar kregen.

Er was ook nog de titel van Super Vrijwilliger die dit jaar gedeeld wordt door Ludo Verlinden en Hubert De Meester. Als afsluiter was er de Trofee Sportverdienste voor de jarenlange carrière van René De Hondt van boogschuttersvereniging KJSS.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners