De jeugd leeft zich uit op de rolschaatsbaan. © Jan Brys

Winterdroom brengt rolschaatsers in sprookjesachtige discosferen

Brasschaat -

De opening van de Winterdroom in het Brasschaatse gemeentepark vrijdagavond lokte heel wat volk rond de rolschaatsbaan. Zaterdagnamiddag bonden de jongeren dan de schaatsen aan. Het openingsweekend was alvast veelbelovend.

Jan Brys

Eli Verheyen (29) en Toon Wauters (21) zijn de drijvende krachten achter Winterdroom. Toon is de zoon van Philip Wauters die in 2010 op het idee kwam in Brasschaat een ijspiste te leggen met eromheen drink- en foodstands. Het initiatief groeide uit tot een succesformule. In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten en was er geen Winterdorp. Deze keer zorgden de torenhoge energieprijzen ervoor dat een ijspiste uit den boze was.

Af en toe eens uitblazen. © Jan Brys

Volgens schepen van Feestelijkheden Carla Pantens (N-VA) maakt het een verschil van minstens 20.000 euro. “We willen hier natuurlijk ook een signaal sturen naar de burger.”

Eli Verheyen is in ieder geval tevreden met dit alternatief. “Door het lichtspel op de vloer lijkt het zelfs op een ijspiste. Ik heb er een goed gevoel bij, we gaan hier een gezellige eindejaarsperiode tegemoet. De Brasschatenaar heeft er toch drie jaar op moeten wachten. We hebben ook voor een goede ventilatie gezorgd, niet onbelangrijk in deze tijden.”

Ivo Bellens en Irena De La Sorte waren vrijdagavond zowat de eersten die binnen stapten om te genieten van een gluhweintje. “Ik ben een geboren en getogen Brasschatenaar en ben bijzonder benieuwd naar deze nieuwe editie met een ietwat gewijzigde formule”, aldus Ivo.

Ivo en Irena genieten van een gluhweintje. © Jan Brys

Rond de rolschaatsbaan zijn er zes drankstands. Deze worden bemand door Laagwater, Ben’s, Bar d’O, Mirlo, bBs en Pizza@Home. Achter de grote tent bevindt zich het Comedy Circus waar twee jonge circusartiesten het beste van zichzelf geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners