© Patrick De Roo

Deurne Wintert in het Ertbruggebos: opera, circus, vuurspuwers en heel veel lichtjes

Deurne -

Deurne Wintert strijk ieder jaar neer in een andere wijk van het district. Vorig weekend was het Ertbruggebos aan de beurt. Daar kon jong en oud gaan kijken naar optredens en voorstellingen. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de Papageno-avondwandeling, gebaseerd op de opera Die Zauberflöte van Mozart.

Opera in het Ertbruggebos © Patrick De Roo

Tijdens de één kilometer lange wandeling, langs een met sfeervolle kaarsen en lampjes verlicht pad, werden de vele bezoekers getrakteerd op onder meer circusartiesten, vuurspuwers, een magische kunstenares en natuurlijk operazangers.

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

De wandeling eindigde aan een (gelukkig verwarmde) tent waar men tot slot nog een concert of een dj-set kon meepikken. Daar troffen we zaterdagavond Margriet Rosquin uit Berchem. Ze is met haar kindjes en verschillende familieleden naar het Ertbruggebos afgezakt.

Margriet Rosquin (tweede van links) kwam haar familie naar het Ertbruggebos © Patrick De Roo

“Ik vier vandaag mijn 31ste verjaardag en dit is een mooi cadeau. En gratis bovendien!” Ze vonden de wandeling echt de moeite waard. “En voor de kindjes was het ideaal. Mijn dochter Colette was vooral onder de indruk van de operazangers en de vuurspuwers.”

© Patrick De Roo

En wat zijn de plannen voor de rest van de avond? Een etentje op restaurant misschien? “Was het maar waar… We moeten Colette in bed leggen. Maar daarna is er voor mijn verjaardag wel een kleine kaastafel voorzien.” (mibl)

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners