Raymond Roelands, Ludo Broeckx, Eddy Leyssens, Dries© w&f

Vijftigste bezoek goedheilig man aan Hoogboom in boekvorm gegoten

Kapellen -

Ook nu weer zijn Sinterklaas en zijn pieten Hoogboom niet vergeten. In stoet trokken de goedheilig man en zijn gevolg naar zaal Den Haasdam om samen feest te vieren met de kinderen. Tegelijkertijd stelde vzw Hobome het boek 50 jaar Sinterklaas in Hoogboom voor.

Sinterklaas en zijn pieten ontvangen in zaal Haasdam is een traditie die al een halve eeuw meegaat. Sinterklaas is altijd van de partij en het kinderfeest is altijd tot in de puntjes geregeld. Dat kan omdat Sinterklaas een goede samenwerking heeft met de vzw Hobome. Dat is een vrij nieuwe organisatie. Tot tien jaar geleden was het immers de vzw Hobonia die tekende voor het jaarlijkse kinderfeest, maar omdat het werk te zwaar werd, is de fakkel toen doorgegeven aan Hobome. 

©  rr

Raymond Roelands schreef tien jaar geleden al een boek over de sinterklaasgeschiedenis in Hoogboom en is ook nu nog nauw betrokken bij het gebeuren. “Nu het de vijftigste keer is dat de Sint in Hoogboom op bezoek komt, vonden we dat het boek van toen verder moest worden uitgewerkt. Dus besloot ik aan het werk te gaan”, legt Raymond Roelands uit. “Heel veel foto’s geven een evocatie van een halve eeuw kinderplezier in Hoogboom. Het boekje telt 96 pagina’s, kost 30 euro en is vanaf 15 januari beschikbaar. Het boek is ook verkrijgbaar op stick voor 16 euro. Verzendkosten bedragen 6 euro. (evdw)

Bestellen : Raymond Roelands, raymond.roelands@telenet.be en 0478.30.63.22

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners