Een foto die Leon Van Baelen maakte van het zwembad dat de deuren opende in de zomer van 1924. © Regionale Beeldbank - stadsarchief Mechelen

Mechelen legt Ouwen Dokstraat aan in toekomstige stadswijk Keerdok

Mechelen -

Een van de aan te leggen straten in de toekomstige stadswijk Keerdok Mechelen wordt Ouwen Dokstraat gedoopt. Die naam verwijst natuurlijk naar het iconische oude zwembad.

De komende jaren ontwikkelt heel de site aan het Keerdok zich tot een nieuwe woonwijk die aansluit op de historische binnenstad. Er komen honderden nieuwe woningen. De opening van een Van der Valkhotel in de voormalige stedelijke badinrichting uit begin twintigste eeuw was de eerste realisatie.

Naar die locatie is de Ouwen Dokstraat genoemd. In ‘den Ouwen Dok’, zoals veel Mechelaars het voormalig zwembad noemen, hebben vele generaties leren zwemmen. De stad koos voor de naam na advies van de stedelijke cultuurraad en stadsarchivaris Willy Van de Vijver. De gemeenteraad heeft de straatnaam recent definitief vastgelegd.

Aan het Keerdok, dat in 2023 volop in ontwikkeling gaat, is er ook al de Antonia Wolversstraat. Daar ligt de nieuwe parking Keerdok en het wordt ook de ontsluiting voor Wattland, een van de nieuwe woonwijken binnen de toekomstige stadswijk. (svh)

LEES OOK:

Keerdok ontwikkelt zich de komende jaren tot ‘Mechels Eilandje’: “In 2023 gaat er ongelofelijk veel bewegen”

Wattland verrijst in nieuwe Mechelse stadswijk Keerdok: 195 bewoners verwarmen zonder gas

Mechelen maakt nieuwe parkeertoren gratis tot eind dit jaar: “Drempel verlagen om parking Keerdok te gebruiken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen