Geert De Hondt is sportief verantwoordelijke van SK Heffen. “Met deze infrastructuur bouwen we onze familieclub verder uit”, zegt hij. © Leo De Nijn

De spelers van SK Heffen en de BV-ploeg, voor de aftrap met Christophe Stienlet (zittend tweede van links), Francesco Planckaert (staande vijfde van links) en Brahim uit ‘Familie’ (zittende, vierde van rechts). © Leo De Nijn

1 / 2
thumbnail: Geert De Hondt is sportief verantwoordelijke van SK Heffen. “Met deze infrastructuur bouwen we onze familieclub verder uit”, zegt hij. 
thumbnail: De spelers van SK Heffen en de BV-ploeg, voor de aftrap met Christophe Stienlet (zittend tweede van links), Francesco Planckaert (staande vijfde van links) en Brahim uit ‘Familie’ (zittende, vierde van rechts). 

SK Heffen heeft nieuw kunstgrasveld in kurk: “Als familieclub weer samen voetballen op schitterende locatie”

Heffen -

Het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub SK Heffen op de Gentsesteenweg in Heffen (Mechelen) is zaterdag ingespeeld. “Een heel belangrijke stap vooruit voor onze clubwerking. We kunnen nu als familieclub al onze wedstrijden weer op één locatie spelen. Maar ook de toekomst oogt mooi”, zegt Geert De Hondt, sportief verantwoordelijke van voetbalclub SK Heffen.

Leo De Nijn

Voetbalclub SK Heffen 2.0. Zo noemt de voetbalclub uit vierde provinciale zichzelf. Met de nieuwe accommodatie wil de voetbalclub nieuwe sportieve jongeren aantrekken die ze tijdens de coronatijd toch wel een beetje verloren zijn. Maar het belangrijkste is dat er met alle ploegen opnieuw op eenzelfde locatie kan gevoetbald worden.

“Onze thuisbasis is hier op de Gentsesteenweg, waar we al sinds 1942 onze stek hebben. Maar door gebrek aan speelruimte moesten we vanaf 1997 op een tweede locatie, op de Uilmolenweg, gaan spelen. Een noodzaak, maar zeker geen succes omdat het voor jongeren van Battel en Heffen moeilijk bereikbaar was. Deze opwaardering is een stimulans voor de ganse ploeg en vooral voor onze jeugdwerking. Doel is om hier weer de buurtreferentie bij uitstek te worden”, vertelt De Hondt.

Het nieuwe kunstgrasveld van SK Heffen. © Leo De Nijn

Grasmat uit kurk

“We hebben de toplaag van het veld omgebouwd naar een kunstgrasveld in kurk. Dat is een duurzaam materiaal dat zo optimaal mogelijk samengaat met het natuurgebied (Den Battelaer, red.) errond en vervuiling tegengaat. Meteen is de eerste fase van de nieuwe voetbalinfrastructuur voor SK Heffen afgerond. Het heeft de stad een klein half miljoen euro gekost”, zeggen sportschepen Abdrahman Labsir en burgemeester Alexander Vandersmissen (beiden Vld-Groen-m+) tijdens het openingsmoment.

“We zijn daar enorm tevreden over de samenwerking met de stad en AGB/SAM, maar het werk is nog niet af”, zegt sportief verantwoordelijke De Hondt. Naast ons hoofdterrein komt nog ruimte voor twee of drie kleine veldjes in kunstgras waar de U11 en U13, alsook onze kleinste sportievelingen van de ‘Kinderspeeltuin’ (4-5-jarigen) zich al voetballend kunnen uitleven. Op de andere helft (grens tegen het bos) komt een parking voor een 60-tal auto’s en een plaats voor het stallen van 50 fietsen. We hebben er goede hoop op dat dit allemaal klaar is in mei, zodat we deze fase 2 bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in gebruik kunnen nemen. Achter de kantine worden in een latere fase ook enkele kleine grasvoetbalveldjes aangelegd. We denken er ook aan om een meisjes- of vrouwenploeg aan onze werking toe te voegen.”

De kantine werd door spelers en vrijwilligers van de club in een nieuw kleedje gestoken, in afwachting ervan dat de stad binnen enkele jaren een nieuwbouw in gedachten heeft. © Leo De Nijn

Wanneer volgend jaar alles is afgewerkt, hangt aan de vernieuwde sportterreinen een prijskaartje van om en bij de 1 miljoen euro. Volgens de Mechelse sportschepen is dat goed besteed omdat het past in het beleidsplan van de stad met inzet op optimalisering en uitbreiding van het stedelijk sportlandschap.

Nieuwe kantine

“We verwachten een boost in onze jeugdwerking. We gaan hier met al onze spelers kunnen voetballen. Dat gaat wel puzzelen worden. Eenmaal de site achter de sporthal in Leest zal gerealiseerd zijn, verhuist Leest United (nu gefusioneerd tot VC Leest) naar hun nieuwe complex. Het huidige veld van United gaan we wellicht op termijn ook mogen gebruiken van de stad Mechelen. Van aan onze kantine, die we met onze eigen spelers en vrijwilligers een opknapbeurt hebben gegeven, kunnen we een wandelweg aanleggen die naar deze voetbalvelden loopt. En om ons project helemaal af te ronden, denkt het stadsbestuur eraan om in de nieuwe legislatuur onze kantine af te breken voor een nieuwbouw”, vertelt De Hondt.

Acteur Christophe Stienlet (tweede van links) ziet hoe een speler van Heffen op het doel schiet. © Leo De Nijn

Rond het nieuwe speelveld van SK Heffen pronkt ook een nieuwe verlichting. “Er worden lichtkapjes gebruikt om de lichtverstrooiing rond het veld te beperken. Via een app is de verlichting aanstuurbaar op afstand, zodat deze kan worden aangepast aan het gebruik van het veld, de ene keer voor training, de andere keer voor een wedstrijd. Ook het verkeer op de Gentsesteenweg zal minder hinder vormen voor de automobilisten”, besluit De Hondt.

Burgemeester Alexander Vandersmissen en schepen Labsir kwamen de aftrap geven. © Leo De Nijn

Het nieuwe kunstgrasveld werd zaterdagavond ingehuldigd met een benefietwedstrijd tussen SK Heffen en een BV-ploeg met onder meer acteur en presentator Christophe Stienlet, Francesco Planckaert en Amine Boujouh, Brahim uit de VTM-soap Familie. De opbrengst gaat naar Komok, een vereniging die ouders met kinderen helpt bij het ondersteunen in hun strijd tegen kanker.

SK Heffen-BV’s: links komt Brahim (uit ‘Familie’) aanlopen. © Leo De Nijn

Een gevaarlijk standje voor doel van de BV’s. © Leo De Nijn

Van den Brul (Heffen) kopt naast het doel. © Leo De Nijn

Wouter Van den Brul maakt er 3-1 van: even rollen op de nieuwe kurken grasmat. © Leo De Nijn

Acteur Christophe Stienlet belet een Heffense aanvaller op doel te schieten. © Leo De Nijn

Een van de verdedigers van de BV’s stopt een aanvaller van de thuisploeg. © Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners