©  BELGA

Frans profrenner Warren Barguil wordt tweede in loodzware triatlon met 3.600 hoogtemeters en aankomst op vulkaan

De Franse renner Warren Barguil van Arkéa-Samsic, die in 2017 twee Tourritten won, heeft een zwak voor triatlon. Vandaag kwam hij aan de start van een loodzware triatlon op het eiland La Réunion waarbij tijdens het fietsen en het lopen in totaal 3.600 hoogtemeters moesten worden overwonnen. Barguil lag op een bepaald moment zelfs aan de leiding, maar finishte uiteindelijk als tweede.

Michael Van Damme en Hugo Coorevits

Renners hebben tijdens de winter wel eens zin in een sportief verzetje. Voor Wout van Aert, Tom Pidcock en Mathieu van der Poel is dat veldrijden, Warren Barguil zoekt het in triatlon.

De 0-3000 is een mythische triatlon op het eiland La Réunion: 1.500 meter zwemmen in een lagune, 45 kilometer fietsen met 1.800 hoogtemeters en 10 kilometer traillopen met eveneens 1.800 hoogtemeters om te finishen op de top van de Piton des Neiges, een vulkaan die 3.071 meter boven de zeespiegel uitstijgt. Vandaar de naam van de triatlon.

Warren Barguil is een fan van triatlon en met zijn 61 kilo is de loodzware klimtriatlon een kolfje naar zijn hand. Door watervervuiling werd het zwemmen vervangen door extra loopkilometers. Barguil lag een tijdlang op kop, maar werd in het ultieme slot van de loopbeklimming van de Piton des Neiges nog bijgehaald door Cyril Bourdon, een mountainbiker.

“Na het fietsen had Warren zeven minuten voorsprong op mij”, zei Bourdon. “Ik denk dat er maar een kilometer meer te lopen was, toen ik hem eindelijk inhaalde. Ik ben supertrots hier gewonnen te hebben, zeker in een deelnemersveld met Warren Barguil, Julien Absalon (vijfvoudig wereldkampioen moutainbike, red.) en verschillende sterke triatleten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen