©  Instagram, Teletubbies

Dit is het lachend zonnetje uit ‘De Teletubbies’

Jess Smith werd als pasgeboren baby in het ziekenhuis gecast en ging door het leven als het lachende zonnetje uit ‘De Teletubbies’. Maar ondanks het succes van het kinderprogramma kreeg haar carrière toch een andere wending.

emkeBron: Daily Star

Het leven als tv-icoon ligt al even achter haar. Ze herinnert zich dan ook niet meer veel van die periode. “Er werd mij verteld dat ik gecast werd in het ziekenhuis”, zegt ze tijdens een interview met het Britse blad The Daily Star. “De producent van De Teletubbies had gevraagd aan het ziekenhuis om contact met hem op te nemen als ze een ‘guitige baby’ zouden tegenkomen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Jess’ glimlach bleek perfect te zijn voor de reeks. Tijdens de opnames zetten de producenten haar voor een spiegel waarin ze haar vader kon zien. Die probeerde alles uit de kast te halen om haar te laten lachen, maar dat was naar eigen zeggen geen moeilijke opdracht.

Het is intussen 25 jaar geleden dat Jess werd gecast. Ze werkt momenteel voor een beveiligingsbedrijf in Medway in Engeland. “Ik werk in de beveiligingssector en beheer de administratieve kant van het proces”, vertelt ze. “Ik wil binnenkort ook gaan reizen en meer delen van de wereld zien, voordat ik me vestig en een gezin sticht.”

Comeback

Naar aanleiding van hun 25ste verjaardag maken de Teletubbies een comeback op Netflix. Maar daar zal Jess niet meer te zien zijn als lachende baby. Het zonnetje kreeg een nieuw gezicht.

LEES OOK. Gehaat door ouders, geliefd door kinderen: Teletubbies vieren hun 25ste verjaardag op Netflix

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER