Zoekplaatje: ‘waar is de Sint?’ Bij zijn intrede in de Akerzaal werd Sinterklaas door enkele honderden kinderen uitgelaten begroet. © Marc Wouters

Sint onder indruk van warm welkom door Ekerse kinderen: ”Het is toch bijzonder” 

Ekeren -

Zie ginds komt de stoomboot... toch niet. Sinterklaas arriveerde zaterdag in Ekeren met de trein. Enkele weken geleden kwam de Sint in Antwerpen aan per boot en nu reist hij verder met de trein of met zijn paard Slecht Weer Vandaag.

Met moeite geraakte de Sint tot bij zijn troon. © mawo

In de Akerzaal van het Ekers Hof werd de goedheilige man zaterdagnamiddag door 380 kinderen ontvangen. Ondersteund door verschillende organisaties bereidden Fri Van Looy en Piet Hostyn en hun medewerkers van het EVA-centrum al weken de komst van Sinterklaas voor. Het gezelschap Clique Magique amuseerde de honderden kinderen in afwachting van de intrede van Sinterklaas. “Tok, tok”, nu werd het even stil in de zaal.

Theater Clique Magique in actie. © mawo

Daar zwaaide de dubbele deur van de Akerzaal open. Gracieus en handjes wuivend als altijd, kwam de Sint de zaal binnengewandeld. Als een magneet trok de heilige man de kinderen naar zich toe. Het was toch even schrikken voor de helpers van de Sint. Zo’n enthousiasme hadden ze niet verwacht. “De Sint wordt altijd feestelijke verwelkomd, maar hier in Ekeren is het toch bijzonder”, zei één van de pieten. Na veel handjes schudden en selfies maken, geraakte de Sint toch bij zijn troon. En toen kwamen de verlossende woorden: “Er zijn hier geen stoute kinderen.” Eén voor één ontving Sinterklaas het jonge volkje. Voor elk gezin was een geschenkpakketje voorzien. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners