De jarige Geronimo Stilton met zus Thea en vier fans uit Hove: Evelyne, Cindy, Eliana en Matteo in de pas geopende pop-up in het Wijnegem shoppingcenter © JAA

Geronimo Stilton viert twintigste verjaardag in Wijnegem: “Boeken komen hier echt tot leven”

Wijnegem, Kalmthout -

De pop-up die Uitgeverij Pelckmans in december heeft staan in het shoppingcenter, is meer dan een gewone winkel. De wereld van onze bekende collega Geronimo Stilton komt er echt tot leven. Aanleiding voor het minipretparkje is de twintigste verjaarjaardag van de schrijfgrage muis, die in het shoppingcenter samen met zijn zus Thea geregeld act de présence geeft.

Jan Auman

De grote hype mag dan voorbij zijn, Geronimo Stilton blijft een fenomeen. De eerbiedwaardige collega-journalist van De Wakkere Muis verkocht wereldwijd intussen 180 miljoen boeken. “Hij blijft ontzettend geliefd”, stelt ook Liesbeth Janssen van Uitgeverij Pelckmans uit Kalmthout vast. Die nam een jaar geleden samen met de Mechelse uitgeverij Baeckens Books de rechten van de reeks over.

De serie richt zich op kinderen met de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt in 35 talen. De voorbije weken dongen liefst vijfduizend klassen van Vlaamse en Nederlandse scholen naar een meet & greet en cadeautjes naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de zachtaardige muis. Geronimo mag dan een schrijver zijn en blijven, hij gaat mee met zijn tijd. Zo onderhoudt hij tegenwoordig zijn eigen Instagram-account en TikTok-kanaal.

Ook uw GvA-reporter werd hartelijk onthaald door collega Geronimo en zijn zus. © JAA

Trollen en eenhoorns

In de pop-up vind je niet alleen het uitgebreide gamma GS-boeken: dankzij mooie decors, komen de werelden uit zijn boeken tot leven. “Het is opgevat als een parcours. Bij het afleggen ervan krijg je allerlei opdrachten voorgeschoteld uit de zeven werelden van de Fantastia-reeks. Zo kan je ruiken aan verschillende geuren van trollen, voelen aan verschillende objecten van eenhoorns of het geheimschrift van de reuzen trachten te ontcijferen”, aldus Liesbeth Janssen.

Fans van Geronimo Stilton kunnen met Geronimo en zijn zus Thea ook op de foto. Elke woensdag, zaterdag en zondag en elke dag van de eerste week van de kerstvakantie komen zij langs in de winkel voor een foto- en signeersessie. Voor deze fotosessie werd Geronimo’s bureau volledig nagebouwd.

Onder meer Eliana (7) en Matteo (8) uit Hove waren er met hun twee mama’s Evelyne en Cindy als de kippen bij om met de grote zachtaardige muis op de foto te gaan. Wat verder waren Edwin (13) en Mallik (12) druk bezig om de zeven verschillen te ontdekken tussen enkele bekende scènes.

www.geronimostilton.be

Edwin en Mallik op zoek naar de zeven verschillen. © JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners