Twaalf klasgenootjes van het Rumstse Sleutelhof met juf/choregrafe Camille in het Aartselaarse kasteel Cleydael. © rr

Rumstse klasgenootjes dansen en acteren in Kerstmagie in kasteel Cleydael

Aartselaar, Rumst -

In kasteel Cleydael draait momenteel de topproductie Kerstmagie. De decoratie en de vele medewerkers en acteurs zijn sinds het voorbije weekend gestart om het geheel tot een succes te maken. Opvallend is de aanwezigheid van een opvallend aantal leerlingen van de Rumstse school Sleutelhof.

Camille Ronsse staat in voor de choreografie en is regieassistente voor Kerstmagie in het kasteel aan de Cleydaellaan in Aartselaar. Maar liefst 64 acteurs en 24 dansers zorgen sinds zaterdag voor een origineel kerstverhaal in het feeërieke versierde kasteel.

Even poseren voor de foto voor Kerstmagie in de majestueuze inkomhal van het Cleydaelkasteel. © rr

“In het verhaal zijn ook heel wat rollen weggelegd voor kinderen”, zegt Camille die leerkracht is in de Rumstse Vrije Basisschool Sleutelhof. “Na onze eerste auditie hadden we nog te weinig kinderen voor die acteerrollen. Daarom deed ik in mijn klas een oproep. We waren toen net bezig over ‘beroemd zijn’ en er waren heel wat leerlingen die zegden daar wel van te dromen. Er gingen dan ook meteen veel vingertjes de lucht in om aan Kerstmagie mee te werken.”

“Acht kinderen van mijn klas namen uiteindelijk deel aan de tweede auditieronde. Ook uit mijn vorige klas, het huidige vierde leerjaar, waren er enkele enthousiastelingen. In totaal doen nu twaalf kinderen van het Sleutelhof actief mee aan de voorstellingen. Het is leuk om de kinderen te kunnen begeleiden. Ik kan de speelplaats nog niet oversteken of ze komen trots hun danspasje laten zien of beginnen hun tekst te vertellen.”

Verschillende dagen

Voor een aantal van hen ging dit weekend al hun droom in vervulling. Sommigen zijn zelfs niet aan hun proefstuk toe. Buiten de schooluren volgen ze immers reeds toneel-, dans-, turn-, musical- of zanglessen. Allen zegden vooraf wel zenuwachtig te zijn, vooral ook omdat de familie beloofde te komen kijken. Ook de bijhorende verkleedpartij was iets waar ze naar uitkeken.

“Mede door hun jonge leeftijd zijn de leerlingen verdeeld in groepen op verschillende dagen”, zegt een trotse juf Camille. “Maar er zijn altijd minstens twee leerlingen uit het Sleutelhof mee aan het acteren. Het is de eerste keer dat ik Kerstmagie Aartselaar mee in handen mag nemen. Om dan de kinderen van mijn klas te mogen meenemen in dit verhaal, geeft toch wel een heel speciaal gevoel.”

Nog tot 23 december

Kerstmagie loopt nog tot vrijdag 23 december met om het kwartier een groep van maximum 24 personen die de tocht van ruim vijftig minuten door het kasteel mag aanvatten. Omdat er meerdere trappen te nemen zijn, is de tour niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Tickets kosten €15,95 p.p. op weekdagen, €17,95 op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor kinderen onder de 5 jaar is de toegang gratis. (JEF WIJCKMANS)

www.kerstmagie.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners