En of hij voorbereid zal zijn: Remco Evenepoel heeft al vijf Giro-ritten verkend op enkele dagen in Italië

Remco Evenepoel kon het niet langer onder stoelen of banken steken: hij zal in 2023 de Ronde van Italië rijden. Dat maakte de wereldkampioen woensdag bekend, toen hij al in het Zuiden van Italië was om voor het eerst het parcours te verkennen. Sindsdien heeft hij al vijf ritten van de Giro 2023 verkend, waaronder de eerste twee tijdritten.

Jonas Withouck

LEES OOK. Waarom Remco Evenepoel voor de Giro kiest: “Een grote startpremie? I wish”

Woensdag begon Evenepoel met een verkenning van de zesde etappe. Dat is een heuvelachtige rit van 156 kilometer met start en aankomst in Napels. Evenepoel verkende woensdag het heuvelachtige deel van het parcours.

Donderdag verkende de wereldkampioen een groot deel van de zevende etappe, een lastige rit van 218 kilometer met aankomst bergop in Gran Sasso. Evenepoel overwon tijdens zijn verkenning van 130 kilometer meer dan 2.800 hoogtemeters.

Vrijdag ging Evenepoel twee ritten verkennen. De openingstijdrit tussen Fossacesia en Ortona en de finale van de heuvelachtige achtste etappe tussen Terni en Fossombrone.

Zaterdag stond er opnieuw een tijdritverkenning op het programma. Met 30,7 kilometer is de tijdrit tussen Savignano sul Rubicone en Cesena de langste van de drie etappes tegen de klok. Hier zal Evenepoel ongetwijfeld willen toeslaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen