© ATV

Politierazzia in uitgaansbuurt Westmalle krijgt applaus, geen grote overtredingen vastgesteld

Westmalle -

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een grootschalige politieactie plaats in de uitgaansbuurt van Westmalle. Lokale en federale politie kamden de omgeving rond de danscafés uit, inclusief het Zwanenstraatje. Er werden geen grote vaststellingen gedaan. Nadien kon iedereen weer zorgeloos verder feesten.

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) maakte zelf gewag van de actie. “Bedankt aan iedereen om te zorgen voor de veiligheid van onze feestende jongeren en de buurt.”

BEKIJK OOK. Maatregelen voor uitgaansleven in Westmalle na vechtpartijen en vandalisme

Ook de oppositiepartijen reageren opgetogen. Op de jongste gemeenteraad stelde OostWest in vraag of er wel voldoende boetes werden uitgedeeld door de politie bij overtredingen en Vlaams Belang riep dan weer op tot “een ouderwetse razzia zoals vroeger”, om de rotte appels af te schrikken dat ze in Westmalle niets te zoeken hebben.

De Facebookpost van de burgemeester kreeg veel likes. Sommige ouders getuigden dat hun kinderen wel onder de indruk waren, maar dat het voor de goede zaak is, om het uitgaansleven in Westmalle te redden. Op 11 november kondigde de burgemeester aan dat ze de klanten van dancing The Missing Link en café ’t Hofke nog een maand de kans gaf om te bewijzen dat ze ook zonder overlast en vechtpartijen kunnen uitgaan. (kma)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV