Archieffoto. ©  Jan Van der Perre

Hinder door afgesloten Kennedytunnel valt voorlopig mee

De afsluiting van de Kennedytunnel richting Nederland voor werken aan de verlichting en brandwerende platen heeft vrijdagavond en zaterdagochtend al tot files geleid, maar voorlopig valt de hinder al bij al mee. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht in de loop van zaterdagvoormiddag wel steeds langere wachttijden, wanneer er meer recreatief verkeer op de baan is.

gliBron: BELGA

De werkzaamheden vinden eigenlijk in de tunnelkoker richting Gent plaats, maar er werd voor gekozen om de rijrichting Nederland af te sluiten en het verkeer naar Gent door de koker die normaal richting Nederland leidt te sturen. Richting Gent kan je dus nog door de tunnel, maar over twee versmalde rijstroken. Richting Nederland is er een omleiding voorzien langs de tijdelijk tolvrij gemaakte Liefkenshoektunnel op de R2.

Het Verkeerscentrum raadt aan om de verkeerssituatie te bekijken voor vertrek en de omgeving van de Kennedytunnel te vermijden indien mogelijk. Over langere afstand van Gent naar Hasselt kan je bijvoorbeeld beter omrijden via Brussel.

LEES OOK. Dit weekend ernstige hinder verwacht aan Kennedytunnel: tunnel drie dagen lang deels afgesloten

Evenementen in Sportpaleis en Lotto Arena

De werken duren nog tot maandagochtend en verwacht wordt dat dat zowel zaterdag als zondag voor problemen zal zorgen. De Kennedytunnel is normaal gezien de drukste tunnel van Vlaanderen met zelfs op een gemiddelde weekenddag meer dan 66.000 voertuigen. Bovendien staan er ‘s avonds events gepland in het Sportpaleis en de Lotto Arena die nog extra verkeer zullen aantrekken. Het Verkeerscentrum dringt er bij de bezoekers van die events op aan om maximaal gebruik te maken van de P&R’s rond Antwerpen.

Ook verschillende andere verbindingen die naar de Kennedytunnel leiden zijn dit weekend dicht, zoal de Jan De Vostunnel op de A12 richting Antwerpen en de aansluiting van de Leien via de Bolivartunnel naar de Antwerpse ring richting Gent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen