Familiedrama in Dendermonde: man (33) brengt vrouw (28) en kindje (5) om het leven en geeft zich aan bij politie

In de Werkplaatsstraat in Sint-Gillis-Dendermonde heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een gezinsdrama afgespeeld. Een 33-jarige man ging zichzelf zaterdagochtend aangeven bij de politie en verklaarde er dat hij zijn 28-jarige vrouw en zijn kindje van 5 jaar om het leven had gebracht.

Stef Van Overstraeten

De 33-jarige I.Y. heeft zijn partner Cennet (28) en kind (5) omgebracht. De man heeft zichzelf zaterdagochtend aangegeven bij de politie. De feiten vonden plaats in een appartement in de Werkplaatsstraat. Het gezin van drie woonde er pas sinds halverwege de maand mei. Naar de omstandigheden van de dubbele moord is het voorlopig gissen.

“Het gaat om een familiedrama”, volgens Patrick Feys, korpschef van de lokale politie van Dendermonde. “De man die relatief gelaten en in shock was kwam zichzelf aangeven. Eerst worden de nodige onderzoeksdaden alvorens hij zal worden verhoord door onze mensen.”

De lichamen van de jonge vrouw en haar kindje zouden gevonden zijn in de slaapkamer door de speurders. Later op de dag komt er waarschijnlijk meer info over de omstandigheden. Het gezin is van Turkse afkomst. De vrouw is opgegroeid in Zele en heeft ook familie in Dendermonde. I.Y. is een vrachtwagenchauffeur, zijn vrouw werkte als verkoopster.

Het labo kwam ter plaatse en had meerdere uren nodig om de plaats van het delict uit te kammen en sporen en stalen te nemen. De onderzoeksrechter stapte af en deed zelf ook de nodige vaststellingen. De dader zal vermoedelijk morgen worden voorgeleid.

“Er zijn twee lichamen gevonden, maar een context kunnen we voorlopig nog niet meegeven”, zegt Bernadette Baeyens, persmagistraat bij het parket van Oost-Vlaanderen. “Of de verdachte voorgaanden heeft wat geweld betreft, wordt ook onderzocht. Het CSI-team en nadien de wetsgeneesheer moeten hun werk eerst doen vooraleer meer details kunnen gegeven worden over wat er zich in het appartement heeft afgespeeld. We concentreren ons ook op het verhoor van de verdachte.”

I.Y. zou zijn vrouw en kind in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben omgebracht. Buren hebben niets gehoord of gezien, van het gebruik van een vuurwapen is daardoor waarschijnlijk geen sprake.

©  Stef Van Overstraeten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER